SEYİT ÖMER YILDIZ

Ticaret Bakanı Ruhsat Pekcan Emlak sektöründe yeni dönemi açıkladı. Yetki belgesi alınmadan bundan sonra ki süreçte emlakçılık yapılamayacağını ve ilan sitelerine üye olamayacaklarını söyledi.

Sivas Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Kerim Çayır; “Yayınlanan yönetmelikle beraber artık emlak danışmanı, emlakçılık sektöründe bulunan tüccarlarımız yetki belgesi olmadan emlak satışı yapamayacaklar. Yaptıkları zaman cezai müeyyideler uygulanacak devamı halinde ise hapis cezasına kadar yaptırımlar uygulanacak” dedi.

Çayır; “ Artık her bir emlakçımızın yetki belgesi alması için Ticaret İl Müdürlüğüne başvurularına yapıp belgelerini aldıkltan sonra iş yerlerinde bulundurmaları gerekiyor. Bunlar kendi sicillerine de işleniyor. Dolayısı ile buradaki amaçlanan uygulama kayıtsız emlakçı , kaçak emlakçılık yapanların önüne geçilmesi amaçlanıyor. Güzelde bir çalışma oldu” ifadelerini kullandı.

Çayır son olarak; “ Bireysel olarak vatandaşlarımız konutlarını satabilir, internet portallarında da birden fazla satış yapamayacaklar. Ancak yetki belgesi olan emlakçılarımız ise internet portalları üzerinden diledikleri kadar yayın yapabilecekler” diyerek açıklamasını sonlandırdı.