MEHMET TIRPAN

Emlak Müşavirleri ve Danışmanları Dernek Başkanı Kerim Çayır, gurbetçilerin kente gelmesi ile birlikte konut satışlarının arttığını, yasakların kalkmasıyla birlikte emlakçıların rahat bir nefes almaya başladığını söyledi.

Yaklaşık 2 yıldır konut satışlarında yaşanan durgunluğun yerini hareketliliğe bıraktığını belirten Başkan Çayır, “Faizlerin yüksek olması ve konut fiyatlarındaki yüksek bedeller hem alıcıları hem de satıcıları sıkıntıya düşürüyor. Ancak yerli ve yabancı turistlerin kente gelmesiyle birlikte emlak piyasasında gözle görülür canlanmalar yaşanmaya başladı. İnşallah piyasadaki hareketlilik uzun süre devam eder” dedi.

Emlakçıların yaklaşık 2 yıl boyunca zorluklar yaşadığını kaydeden Başkan Çayır, “Sıkıntılı süreci inşallah gurbetçilerin sayesinde atlatacağız. Bu yıl başta Almanya, Fransa, Avusturya olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden Sivas’a gurbetçilerimiz geldi. Gurbetçiler yavaş yavaş gayrimenkul alımı için emlakçılar ile görüşmeye başladı. Zor geçen ekonomik süreci en kısa zamanda atlatmayı ümit ediyoruz. İnşaat malzemelerine gelen yüksek zam konut fiyatlarını artırdı. Ancak alıcı ve satıcıların mağdur olmaması için konut fiyatlarını orta düzeyde tutmaya özen gösteriyoruz. Konut fiyatlarının da önümüzdeki günlerde daha da fazla artacağını öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.

Vatandaşları da emlakçılar konusunda da uyaran Başkan Kerim Çayır, “Ticaret yetki belgesine sahip emlakçılarımızın işyerlerinin camlarında bu belge asılıdır. Bu belgeyi görenler halkımız gönül rahatlığı ile ticaret yapılabilirler” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.