MEHMET TIRPAN

Türk Eğitim Sen Sivas Şube Başkanı Yüksel Yiğit, ilkeli, kararlı ve dürüst sendikacılık yaparak her geçen gün, yetkiyi alma noktasında emin adımlarla yürüdüklerini söyledi.

Türk Eğitim Sendikası'nın hem Türk memur sendikacılığının öncüsü hemde toplumun güven duyduğu güçlü br milli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu aktaran Başkan Yiğit, “Gitmediğimiz okul oturmadığımız öğretmenler odası kalmayacak. Yetkiyi almak adına gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Kimseyi ayrıştırmadan, bölmeden, öğretmene dokunabilmek adına çaba göstermekten yorulmayacağız. Öğretmenlerin sorunları ile daha fazla ilgilenmek istiyoruz. Bizler eğitimin bir paydaşıyız. Öğretmen arkadaşlarımız bizleri çalıştırsınlar.” dedi.

Kırmak dökmek yerine çözüm odaklı çalışmalar yaptıklarını aktaran Başkan Yiğit, “Mesleğimiz boyunca elbette aksaklıklar olacak. Önemli olan yaşana aksaklıklara zamanında ve yerinde müdahale ederek aksaklıkları gidermek. Meslektaşlarımızın sorunları ile ilgilenerek dertleniyoruz. Sevinçlerine ise ortak oluyoruz. Bizler el birliği ile eğitim öğretimi güzel yerlere getireceğimizi düşünüyoruz. Bu konuda el birliği ile ciddi gayret gösteriyoruz. Türk Eğitim Sen ahlaki duruşu ve adam gibi sendikal mücadelesiyle Türk memur sendikacılığının kutup yıldızıdır. Türk Eğitim-Sen her durum ve koşulda, hiçbir denge hesabı gütmeden her daim çalışanların yanında saf tutan gerçek sendikadır. Türk Eğitim-Sen, bir yandan eğitim çalışanlarının hak ve kazanımlarını güçlendirme diğer yandan da meslektaşlarımızın şahsiyetini koruma mücadelesini veren bir sendikadır. Yürekten inanıyoruz ki, her türlü takdire ve övgüye layık bu mücadelemizle, 1 Ağustos 2023 tarihinde toplanacak olan 7. Dönem Toplu Sözleşme masasına hem Türk Eğitim-Sen hem de Türkiye Kamu-Sen yetkili sendika olarak oturacak ve kamu çalışanlarının hak mücadelesi nasıl yürütülür gösterecektir.” ifadelerini kullandı.