Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Sivas
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6693 %0.15
39,9564 %0.3
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM EMEKLİLERİN GÖZÜ KULAĞI MECLİS’TE

EMEKLİLERİN GÖZÜ KULAĞI MECLİS’TE

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) çevrilmiş durumda. Emekli maaşlarına yapılması düşünülen zammı yetersiz bulan emekliler duruma tepki gösteriyor.

Emekli nüfusu oldukça yüksek olan Sivas’ta emekli vatandaşların gündemini emekli zammı oluşturuyor. Bugün yapılması planlanan ‘Emeklilere yüzde 25 zam öngören düzenlemenin TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri’ ertelendi.

Yüzde 25’lik zammı az bulan Sivaslı emekliler birde toplantının iptal edilmiş olmasıyla daha fazla tepki göstermeye başladı. Emekli vatandaşlar; “Devletimizin emeklilere layık gördüğü zam oranı yüzde 25’ten oluşuyor. Bazı emeklilerin maaşıda olduğu gibi kalıyor. Bu durumda bizler artan fiyatlar karşısında ezilmiş oluyoruz. Şu anki emekli maaşı ile gelir-gider dengesini korumamıza engel oluyor.” ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ’NİN GÜNDEMİNDE YER ALDI

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında emeklilere yapılması öngörülen yüzde 25’lik zammın yeterli görülmedi diyerek açıklamalarda bulundu. Bahçeli; “Emeklilerimizi yapılan yüzde 25 maaş zammı gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır. İlk olarak memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 binlik artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına da yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir.” dedi.

Diğer yandan yarına ertelenen toplantı sonrasında emekli vatandaşlar yüzlerini güldürecek bir sonucun çıkmasını bekliyor. AYŞE NUR ÖZKAN

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *