MEHMET TIRPAN

Arşın gölgesine talip olan ve sürekli çeşitli organizasyonlar düzenleyerek adından ve faaliyetlerinden bir çok kez bahsettiren Karainci Cami Derneği Gençlik Kollarının, gerçekleştirdiği programda şehitlerimiz ve Vali Salih Ayhan’ın babası merhum Ednail Ayhan için okunan hatimlerin duası yapıldı. Ellerin semaya açıldığı sabah namazında vatandaşlar ve gençler bol bol dua ederek Cenabı Allah’tan merhamet diledi. Sabah Namazında Karainci Cami’nde gerçekleştirilen programa Vali Salih Ayhan, İl Jandarma Komutanı İdris Tataroğlu, İl Müftüsü Yusuf Akkuş, İl Müftü Yardımcısı Harun Özkan ve Hüseyin Karayaka ve çok sayısa vatandaş kaldı.

Gerçekleştirilen program nedeniyle gençlere teşekkür ederek açıklamalarda bulunan Vali Salih Ayhan, “Acı günümüzde yanımızda olan ve geçmişlerimize dua eden herkesten Allah razı olsun. Bu Dünya fani. Aslolan baki hayattır. Her kul bir gün ölümü tadacaktır. Bizler de Müslümanlar olarak her an ölecekmiş gibi ibadetimizi etmeli ve ona göre yaşamalıyız. Rabbim hepimizin akıbetini hayır eylesin. Programda emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum” dedi.

Gençlere nasihatlarda bulunan İl Müftüsü Yusuf Akkuş ise, Gençlere Lokman Suresi’ni okumalarını tavsiye etti.

Lokman suresinde gençler için çok önemli mesajlar olduğunun altını çizen İl Müftüsü Yusuf Akkuş, “Hepimiz ruhlar aleminden bu dünyaya geldik bu dünyadaki vaktimiz dolduğunda tekrar ruhlar alemine geri gideceğiz. O nedenle bu dünyada insanlara iyilik yapmalıyız. Özellikle gençlerin ibadet etmesi ve iyilik yapması oldukça önemli. Önümüzdeki günlerde ruhlar alemine gittiğimiz zaman bize yaptığımız iyilikler ve ibadetlerimiz lazım. O sebeple iyilik yaparken bir birimizle yarışalım. Konuşmalarımıza ve davranışlarımıza dikkat edelim. Topluma faydalı insanlar olalım” ifadelerini kullandı.

Müftülük Gençlik koordinatörü Efendi Tek de “Valiliğimiz himayesinde yaptığımız Camide OL’mak proğramımızı uzun bir aradan sonra böylece yeniden başlatmış olduk. Bizlerle camide OL’an Valiyi yetiştiren Ednail amcamıza ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” şeklinde konuştu.

Sabah Namazı sonrası cemaate sıcak süt ve poğaça ikramında bulunuldu.