SEYİT ÖMER YILDIZ

AK Parti Sivas İl Başkanı Hakan Aksu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısı ile Gazetemizi ziyaret ederek  Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Nuri geneş ile Sivas gündemine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarette Demirağ Organize Sanayi bölgesinde yapılan alt yapı çalışmalarına değinen Aksu, Ziyarette açıklamalarda bulunan AK Parti Sivas İl Başkanı Hakan Aksu; “ AK Parti olarak şuanda Demirağ Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmamız var. Altıncı bölge teşviklerinden yararlanmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Vekillerimiz, bakanımız, belediye başkanımız, valimiz hep birlikte çalışıyoruz” dedi.

Geçtiğimiz hafta Sivas’a gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a OSB ile ilgili bilgiler verdiklerini aktaran Aksu, “Bundan 5 -6 ay önce Valimiz, belediye başkanımız, milletvekillerimiz ve TSO Başkanımız ile beraber Sanayi Bakanı Mustafa Varank bakanımıza konuyu iletmiştik. Cumhurbaşkanımızın hakeza bu konuyla ilgi vermiş olduğu sözü iletmiştik. Bu sene inşallah Endüstri Bölgeleri kapsamına alınıp şartlarının altıncı bölgeye göre olması için bakanımızın öncülüğünde mücadelemize ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. Malumunuz şuan da kamuoyunda şuanda sağlıklı ilgili bir gündem var. Biz genelde Valimizle, belediye başkanımızla Milletvekillerimizle Ankara’ya gidip gerekli konuları ilgili bakanlıklarımıza iletiyoruz. Bu anlamda 24 Ocak’ta Sağlık Bakanımızla bir görüşme yapacağız. Eski sigorta hastanesinin yeri ile ilgili olarak bizim aklımızda biz düşüncemiz var bunu da Sağlık Bakanımıza ileterek bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Numune hastanesi yatak kapasitesi konusunda bir sıkıntı arz etmiyor. Hastanemiz otel konforunda yeterli bir hastane. Ama zaman zaman salgınlardan dolayı bir yoğunluk yaşanıyor. Sivas’a ikinci bir hastane ile ilgili de düşüncelerimizi 24 Ocak’ta Sağlık Bakanımızla yapacağımız görüşmede tabikide ileteceğiz. Malumunuz kenevirle ilgili de Cumhurbaşkanımızın bir sözü vardı, o konuyla ilgili kararname yayımlandıktan sonra bir teknoloji gerektiriyor şuan da konuyu takip ediyoruz. Sadece Samsun’da araştırma mahiyeti ile bir ekim oldu endüstriyel konuda bir ekim yok. Ancak kenevir üretimi ile ilgili bir kararname çıktıktan sonra inşallah Sivas’ta bu konuda nasibini alacaktır. Bizler elimizden geldiği kadar hükümetimizin imkanlarından Sivas olarak faydalanmak için gayret ve çabayı gösteriyor” ifadelerini kullandı.