Mehmet TIRPAN

TCDD 4. Bölge Müdürü Hacı Ahmet Şener, TCDD Genel Müdürlüğü tarafından ilimizde önemli projelerin yürütüldüğünü İnşallah 2018 yılının sonuna doğru bölgemizde elektrikli trenlerin çalışacağını söyledi

Sıvı yakıt kullanan trenlerin ortadan kalkacağının altını çizen Şener, “Kayaş – Kırıkkale – Çetinkaya Elektrifikasyon Projesinde sona gelindi. Müdürlüğümüz Elektrifikasyon Projemiz üzerinde çalışıyoruz. Önümüzdeki yıllarda bütün trenler elektrikli olacak” dedi.

Ankara’dan Divriği’ye sefer yapan bütün trenlerin elektrikli olacağını vurgulayan Şener; “Sivas Kayseri arasında elektrikli trenler sefer yapacak. Yol boyu Elektrifikasyon işleri neredeyse tamamlandı. Trafo merkezlerinden enerji nakli yapıldıktan sonra artık bu bölgede elektrikli trenler çalışacak. Lokomotifler değişecek. Sefer yapan trenler daha konforlu olacak. Şuanda vatandaşlar Sivas’tan Kayseri’ye trenle 3 buçuk saatte gidiyor ancak bu süre 2 buçuk saate kadar düşer. 2018 yılında elektrikli trenlerle sefer yapılması planlanıyor” ifadelerini kullandı.

2017 yılında gerçekleştirilen projeler hakkında da bilgi veren Şener, “2017 yılında ki toplam proje sayımız 32 adetti. Toplam proje bedelimiz ise 143 milyon Lira idi. 32 projenin 7 adeti Hat Tevsil sektörü, 10 adeti inşaat sektörü ve 13 adedi de enerji sektörüne yönelikti. Projelerimizde yüzde 85 fiziki gerçekleşme sağlandı. 32 projenin 18’i tamamlandı. 10 Projeye ilişkin çalışmalar devam ediyor. İhale aşamasında olan 3 projemiz var. 1 projemizde hazırlık aşamasında 2018 yılında 3 projenin ihalesini gerçekleştireceğiz. Yeni Stadyum ve Okullar Bölgesinde yaya üst geçidi yaptık. Öğrenciler geçidi kullanmaya başladılar. Geçitte yürüme alanı 3,60. Stadyum bölgesinde gerekli çalışmaları yaptık. Tecer Kangal arasında varyant çalışmaları devam ediyor. Alt yapı ve üst yapı çalışmalarını tamamladık. O bölgeye küçük istasyonlar oluşturacağız. Yine Kangal Bölgesinde hayvanların tren kazalarında telef olmaması için ihata duvarları yaptık. Taşlı Dere bölgesinde aydınlatma işlerimizi tamamladık. Divriği Raybüsü’nün bakım ve onarımının yapılması için depo yaptık” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.