MEHMET TIRPAN

Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, DAP’tan destek alınarak yapılan yeni Hayvan Pazarı’nda giderilmesi gereken ufak tefek eksikliklerin kaldığını bu eksikliklerin giderilmesinin ardından hizmete açılacağını söyledi.

Belediye’ye devredilen Hayvan Pazarı ile ilgili çalışmaların devam edeceğinin altını çizen Başkan Hastaoğlu, “Belediye Başkanımızla görüştük. Eksikliklerin kısa sürede giderileceğini belirtti. Bizde yakın zamanda yeni Hayvan Pazarını Sivaslıların hizmetine açmayı düşünüyoruz. Her hafta Perşembe günleri açılacak olan pazarımız kentteki kasap ve besicilerimize hizmet verecek” dedi.

Kovalı Bölgesindeki Hayvan Pazarının Şarkışla Hayvan Pazarı ile rekabet etmesinin mümkün olmayacağını aktaran Başkan Hastaoğlu, “Şarkışla’daki hayvan pazarımız oldukça büyük ve diğer şehirlerden de çok büyük katılım var. Cumartesi günleri açılan pazarımıza kentte kurulan Hayvan Pazarı kardeş. Sivas’ta hiç Hayvan pazarımız yoktu. Bu iki pazarın da birbiri ile rekabet etmesi zaten imkansız. Şarkışla hayvan pazarı da bizim. Şarkışla Hayvan pazarının geliştirilmesi yönünde de bir çalışma var. Şarkışla Hayvan Pazarını köreltme gibi bir düşüncemiz yok. Yeni yapılan Hayvan Pazarı kentteki kasap ve besicilere yönelik yapılmış bir hizmet diyebiliriz. Şimdi kentteki kasaplarımıza azda olsa destek sağlayacağız. Açılacak olan pazar yerimizdeki hayvan otelinde hayvanlara konaklama imkanı verilecek. Besici hayvanlarını kent genelindeki hayvan pazarlarına rahatlıkla götürüp getirebilecek. Hayvan sahibi vatandaşın da güvenilir bir yerde konaklama şansı olacak. Bazı zamanlarda Doğu’dan Batı’ya da çok sayıda hayvan sevkiyatı oluyor. Belirli zamanlarda hayvanların dinlendirilmesi de gerekiyor. Bu konuda da yeni hayvan pazarında hem hayvanları hem de besicilerimizi misafir edebileceğiz. Ağri Bölgede olmamız sebebi ile kentteki istasyonlarımızdan birini de Kovalı Bölgesine yerleştirmeyi düşünüyoruz. Buradaki esas amaç gerçekten hizmet etmek. Kentteki Hayvan Pazarı aynı zamanda Kurban Bayramında da hizmet verecek. İlk etapta eski kurban pazarı ve yeni hayvan pazarında satışlar devam edecek daha sonra ihtiyaca göre yeni çalışmalar yapılacak. Eski hayvan pazarımız zamanla tamamen kapatılabilir. Kovalı Bölgesini tarım ve hayvancılık noktasında üst haline getirmeye çalışıyoruz. O bölgede çok sayıda tarım ve hayvancılık merkezleri var” ifadelerini kullandı.