İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fethullah Selçuk Moğulkoç, Sivas’ta eksik branşlarla ilgili Sağlık Bakanlığına yaptıkları girişimleri takip ettiklerini söyledi. Sivas’ta verilen sağlık hizmetlerine de değinen Moğulkoç, Sivas’a yapılması planlanan ikinci hastanenin Tuzlugöl mevkinde planlandığını, kısa sürede hastane yapılması noktasında Sağlık Bakanlığı ile irtibat içerisinde olduklarını da sözlerine ekledi.

MEHMET TIRPAN

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fethullah Selçuk Moğulkoç, Numune Hastanesinde yaşanan kadro ve doktor sıkıntılarına, verilen sağlık hizmetlerine ve yeni hastane yapılması noktasında gelinen son noktaya değindi.

Kadro ihtiyacının giderilmesi noktasında Sivaslı vekillerden destek istediklerini aktaran Moğulkoç, “Sivas’ta Çocuk noroloji, Çocuk nefroloji, Gastroentolojik Cerrahı ve El cerrahımız eksik. El Cerrahı Cumhuriyet Üniversitesinde var ancak yeterli olmadığı için onuda talep ettik. Mevcut eksikliklerle ilgili Bakanlığa talepte bulunduk. Konuyu yakından takip ediyoruz” dedi.

Numune Hastanesine ek olarak yapılan binanın inşaatının önümüzdeki yıl Ekim ayında tamamlanacağını da aktaran Moğulkoç; “Ek bina tamamlandığında binada poliklinikler ve servisler olacak. 36 poliklinik açacağız. Orada yine çocuk yoğun bakım ünitesini açacağız. Eski SSK hastanesinde polikinlik hizmetleri verilmeye devam ediyor. Hastane olmayan bir yerde acil hizmetleri veremiyoruz. Orada acil sağlık hizmetleri verebilmek adına orasının hastane olması lazım. Numune Hastanesindeki yoğunluğu azaltmak ve vatandaşlara daha iyi hizmet vermek adına Tuzlugöl mevkine 150 yataklı bir hastane planladık. Sağlık Bakanlığına girişimde bulunduk. Bu hastanede de tüm branşlar olacak. Sağlık Müdürlüğü binası noktasında da yer arayışı sürüyor. Askeriyenin içerisinde 20 dönüm yer bize tahsis edildi ama bazı kamu binaları var. Mevcut kamu binalarından boşalan binanın birini alabiliriz. Bizim idare olarak kendi bünyemizde eksikliklerimiz var ama vatandaşımızı olumsuz etkilemiyor. Aile Hekimliği noktasında da çalışmalar sürüyor. Aile Hekimliklerini güçlendirmeyi arzu ediyoruz. Vatandaşlar aile hekiminin sevki ile hastaneye giderse hem yoğunluk azalır hemde sağlık hizmetinde kalite artar. 112 Sağlık Hizmetleri noktasında çok iyiyiz. Türkiye ortalamasının 2 katı ambulansımız var. Bünyemizde 85 ambulansla hizmet veriyoruz. Helikopter ambulansla da Mayıs ayından beri hizmet veriyoruz. İlçelerimizin 7 tanesinde ilçe hastanemiz var. 8 tanesinde de entegre hastane dediğimiz birinci basamak hizmet veren hastaneler var” ifadelerini kullandı.