MEHMET TIRPAN

Vali Salih Ayhan, salgın sürecine rağmen Sivas’ta ekonomide ve yatırımda herhangi bir durağanlığın olmadığını tam aksine geçen yılın aynı dönemine göre hem istihdamda hem de elektrik tüketiminde ciddi bir artış gözlemlediklerini söyledi.

 Elektrik tüketiminde yüzde 31 oranında artış gözlemlediklerini vurgulayan Ayhan, “Üretim ve ihracatta geçen yılın ilk 3 ayına göre yüzde 50 artış var. Bu yılki ilk 3 aylık ihracat rakamımız 20 milyon dolar. Bu konuda geçmiş yıllarına bakıldığında çok ciddi bir artışın olduğunu söyleyebilirim. İstihdam noktasında yine ciddi artışlar oldu olacakta. Yıl sonuna kadar 1. OSB’de hedefimiz 12 kişiyi istihdam etmek” dedi.

OSB’de artık yer bulmanın oldukça zorlaştığının altını çizen Vali Ayhan, “ Geçmiş yıllarda OSB’den yer alıp da tapusunu alan ancak amacına uygun kullanmayan yerleri tespit ettik. Şimdi o kişilere yönelik hukuken bir şeyler yapmamız mümkün değil. Ancak o kişilerle de yeni yatırımcı geldiği zaman görüştürüyoruz ve devir yaptırtıyoruz. Bu şekilde bir çok yerde üretim ve istihdam yapılacak. 1. OSB’de yaklaşık 50’i aşkın yer tahsis ettik. 2. OSB 4 yer, Gemerek OSB’de ise 37 yer tahsisi yaptık. Yer tahsisi yapılan firmaların bir kısmı üretime geçti bir kısmı ise inşaat aşamasında. 15 firmada ruhsat aşamasında. Yer tahsisi yapılıp süresi dolduğu anda faaliyete geçmeyen firmaya yapılan tahsisi hemen iptal ediyoruz ve gerçekten üretim ve ihracat yapacak firmalara yer teslimleri yapıyoruz. Eskiden 1 talep de olsa tahsis yapılıyordu ancak şimdi yapmıyoruz. Firma gerçekten yatırım yapacaksa, istihdam sağlayacaksa o firmaya kesinlikle yer tahsisi yapıyoruz. Hedefimiz 1. OSB’deki çalışan sayısını 12 bin kişiye çıkarmak yönünde. İnşallah bunu başaracağız. Yani bu yıl sonuna kadar 3 bin 200 civarında kişiyi OSB’de istihdam etmiş olacağız. Şuan çok ciddi anlamda yatırım ve talep var” ifadelerini kullandı.