MEHMET TIRPAN

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Uğur Bulut, Sivas’ı diğer illerde yaşayan aileler ile kıyaslayarak diğer illerde 5 kişilik bir ailede en az 3 kişinin çalıştığını ancak Sivas’ta 5 kişilik bir ailede çalışan 1 kişinin dahi asgari ücret alamadığını gözlemlediklerini söyledi.

İnsanların geçinmekte zorlandığını ve yeni istihdam alanlarının oluşturulması gerektiğine vurgu yapan Bulut, “Sivas tarım ve hayvancılık şehri. Yine turizm, madencilik ve sağlık turizmi kentte ağırlıkta. Bu başlıklar altında kamu kaynakları ile ciddi kamu iktisadi teşebbüsleri yapılabilir. Sağlık alanında yatırımcılar vasıtasıyla branş hastaneleri yapılarak istihdama katkı sağlanabilir. Yine küçük esnafın çarkını döndürmesi için Cumhuriyet Üniversitedeki bölümlerin sayısı artırılarak kente daha fazla öğrenci gelmesi sağlanabilir. Yine madencilik alanında yeniden Demirçelik Fabrikası canlandırılabilir” dedi.

Halen Sivas’tan çıkan madenin başka illerde işlendiğine vurgu yapan Başkan Bulut, “Divriği ve Çetinkaya’dan çıkan madenler işlenmek üzere Karabük’e götürülüyor. Bu maden neden Sivas’ta işlenmiyor?. Bu konuda özel teşebbüs yatırımları ile değil de devletin yüksek ısılı fırınlar yaparak Demirçelik’i tam anlamıyla ayağa kaldırması lazım. Bu fabrikada bin kişi istihdam edilebilir. Yine işsizliğin ve göçün ortadan kalkması için biran önce Sivas 6. Bölge Teşvik Paketi’nden yararlanmalı.  Artık söylemler icraata dönüştürülmeli. Kısacası bu şehrin tek gündemi ekonomi olmalı. Sivaslı insanımızın aylık ailelerine bir girdisi olmalı. Özellikle teşvik ve Lojistik Köy konusu sıkı takip edilmeli. Demirağ OSB’deki çalışmaların bitmesinin ardından Sivas’a özel bir teşvik paketi verileceği belirtiliyor. İnşallah açıklanacak paket yatırımcı ve esnafın yüzünü güldürür. Sivas’ın ekonomisi diğer illere göre ciddi derecede daraldı. Bu sebeple Sivas’ın biran önce ayağa kalkması lazım. Şehri gezdiğimizde dükkanların çoğunun boş olduğunu görüyoruz. Bu durum bizi üzüyorsa siyasi ve yöneticileri de üzmeli. Özellikle Belediye Başkanı bu konuda sahada olmalı. Elbette sosyal donatılar yapılacak ancak tüccarın ve yatırımcının önünü daha fazla açarak yatırımcılara destek olmalı” ifadelerini kullandı.