SEYİT ÖMER YILDIZ

Pandemi dedikçe, virüs dedikçe, insan hayatı dedikçe birileri hala konuyu anlamamakta ısrar ediyor, bildiğinden şaşmıyor.

Ramazan ayı dolayısıyla üretilen ekmekler her yıl olduğu gibi bu yılda açıkta tamamen her vatandaşın temas edebileceği gibi kaldırımlarda satılmaya devam ediyor. Korona virüs salgınında 1 yıl geçmesine rağmen bazı işletmelerin sanki hiç bir şey yokmuşçasına davranması artık pes dedirtiyor. Anlamak, kurallara uymak, hem kendi sağlığımızı hem de başkalarının sağlığını riske atmamak bu kadar mı zor?

Kaldırımlar üzerinde açık bir şekilde satılan ekmek havada uçuşan tozdan da nasibini alıyor ve insanlar bu ekmekleri alarak evlerine götürüyorlar. Ardından da denetimlerde işletmelere ceza yazıldığında her türlü sözü söyleme cüretini kendimizde buluyoruz. Ortada bir sağlık sorunu var ve bunca zamandır bununla ilgili kuralların ve tedbirlerin ne olduğunu yediden yetmişe herkes biliyor. Yetkili mercilerin ise bu tür görüntülerle daha fazla karşılaşmamak adına gerekeni yapmaları bekleniyor.