HABER MERKEZİ

Sivas'ta kar yağışının başlamasıyla birlikte Sivas İl Özel İdaresi ve Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü, vatandaşların kesintisiz ulaşımını sağlamak için tüm hazırlıklarını tamamladı. Konuya ilişkin gerçekleştirilen toplantıda çalışmalar hakkında Vali Salih Ayhan, kurumlardan yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sivas'ın geniş bir coğrafyasının olduğunun altını çizen Ayhan, “Sivas, Türkiye'de yerleşim yeri olarak ilk sırada. 8 bin 500 kilometre yol ağı var. Böyle bir coğrafyaya hâkim olmak ve iş yapmak kolay değil, sorumluluk gerektiriyor. Bu nasıl oluyor? Dev kadro ve cefakâr personellerle birlikte oluyor. 250 fiilen sahada çalışan, 150 civarında da iş makinesi ile arkadaşlarımız sahada bekliyor. Bugün itibari ile merkezde kapalı köy yolumuz yok, ilçelerimizde de 44 köy yolumuzu personellerimiz açmaya çalışıyor." dedi.

Vatandaşlardan asılsız ihbarda bulunmamalarını isteyen Vali Ayhan, "İşçilerimize, çalışanlarımıza yardımcı olsunlar. Kış dönemizi huzurlu ve sıkıntısız bir şekilde geçiririz. Kar yoğun da yağsa, 7/24 kesintisiz çalışılır ve ulaşımda oluşabilecek riskler bertaraf edilir. Karla mücadele tabirini kullanmak istemiyorum. Kar külfet değil, güzellikler getirir, bereket getirir. Karı nimet olarak görüyoruz, nimetle mücadele edilmez ancak şükredilir. Biz hazırız… Kazasız ve belasız güzel bir sezon geçirmenizi diliyorum." diye konuştu.

Vatandaşlardan kışın yola çıkarken araçlarını kontrol etmelerini ve zincirsiz yola çıkmamalarını da isteyerek, Ayhan konuşmasını "Kışın araçlarımızın eksiklerini tamlayalım. Lastikleri değiştirelim. Özellikle Yağdonduran, Kızıldağ ve Çamlıbel geçitlerinde sürücülerimizin dikkatli olmasını istiyoruz." şeklinde sonlandırdı.