MEHMET TIRPAN

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Nuri Demirağ Organize Sanayi Bölgesindeki alt yapı çalışmalarının 2021 yılının sonlarına doğru biteceğini, Sivas’ın 6. Teşvik Bölgesine alınması halinde yatırımcıların Sivas’a oldukça fazla rağbet göstereceğini söyledi.

Sivas’ın 6. Bölge teşvik kapsamına alınması noktasında Sivas’ta güzel bir birliktelik olduğunun altını çizen Başkan Eken, “Nuri Demirağ Organize Sanayi Bölgesi faaliyete geçtiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği sözle birlikte inşallah Sivas 6. Teşvik Bölgesine alınacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sivas mitinginde vermiş olduğu söz bizim için senettir. Süre uzadı araya pandemi sürecü girdi ama bu il teşvik kapsamına alınacak. Bizim çabamız Demirağ OSB’nin alt yapısı biter bitmez kararname de hazır olsun ki yatırımcılara yerlerini verelim. Ama teşvik olmazsa Demirağ OSB ölü doğacak” dedi.

Demirağ Organize Sanayi Bölgesinde alt yapı çalışmalarımız devam ettiğini aktaran Başkan Eken, “2021 yılında alt yapısı bitmiş bir Organize Sanayimiz olacak. 2021 yılının sonuna doğru bir taraftan devletin ödenekleri diğer taraftan Valilik, Belediye ve Odamız bütçesinden ayrılan destekler kullanılacak. Şuan yatırımcılar geliyor onlarla ilgileniyoruz. Organize Sanayi Bölgesinin yan tarafına Lojistik köy de yapılıyor. Şuan tek sıkıntımız teşvik konusu. Sivas’a il içinden ve il dışından yatırım yapmak isteyen iş adamları var. OSB’nin teşviğinin açıklandığı gün bizim yerimizi verin diyorlar. Teşvik açıklanmazsa gelmeyeceklerini ifade ediyorlar. Nuri Demirağ Organize Sanayi Bölgesinin teşviki konusunda da göreve geldiğim günden beri tabiri caizse papağan gibi tekrarladığım teşvik konusunu söylüyorum. Teşvikte Sivas hak ettiği yeri alana kadar da bu konuyu gündeme taşımaya devam edeceğim. Malatya, Erzincan, Elazığ, Urfa 6. Bölge teşvikinden yararlanıyor. Yatırımcı Sivaslı da olsa yatırımını bu bölgelere yapıyor. Yatırımcılar kendi memleketlerine teşvik olmadığı için yatırım yapmıyor. Biz bu konu hakkında seferberlik ilan ettik. Bu seferberliği ilan ettik ama tek amacımız istihdamın artması ve Sivas’ın gelişmesi. Allah devletimizden razı olsun. Demirağ organize Sanayi Bölgesini kamulaştırıldı. Alt yapı ihalesine yapıldı ve çalışmalar sürüyor. Yine Lojistik köy projesi hayata geçirildi. Herşey tamam sıra yatırımcı ve teşvik konusunda. Yatırımcı Sivas’a yatırım yapmadan önce hesabını kitabını yapıyor. Gelir ve giderlerini hesaplıyorlar. Yatırımcı harcadığı parayı 6. Bölge teşvik kapsamında olan bölgede belki 5-6 yılda amorti edecek Sivas’a yatırım yapsa belki 10-12 yılda harcadığı parayı toplayabilecek. Yatırımcı bu nedenle Sivas’ı tercih etmekte çekimser kalıyor. O nedenle Sivas’ın kesinlikle 6. Bölge teşvik kapsamında olan iller arasına alınması lazım. Bu konuda yalnız değiliz. İş adamları, Sivil toplum Kuruluşları, il protokolü ve Sivaslılar destek veriyor” ifadelerini kullandı.