Ticaret ve Sanayi Odası(STSO) Başkanı Mustafa Eken Sivas’ın tamamının cazibe merkezi kapsamına alınması noktasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan talep de bulunacaklarını söyledi.

Demirağ OSB’nin Cazibe Merkezi olmasının sevindirici olduğunu ancak Sivas’ın tamamının Cazibe Merkezi kapsamına alınması gerektiğini aktaran Başkan Mustafa Eken, “Kararnamenin imzalanmasıyla resmi olarak artık Demirağ Organize Sanayimiz Türkiye’de ki 21. İl olarak cazibe merkezi kapsamına alındı. Öncelikle bu şehrimize, ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun. Birinci organize sanayisindeki yatırım yapan arkadaşlarımızın yatırımlarının teşvik konusunda 5 ve 6 Bölge arasında ki farktan dolayı akıllarında soru işaretleri oluştu. Cumhurbaşkanımıza teşekkür için heyet halinde gittiğimizde de Cumhurbaşkanımızdan Sivas ilinin tamamının cazibe merkezi kapsamına alınmasını tekrar talep edeceğiz” dedi.

YATIRIMCILAR GELMEYE BAŞLADI

Başkan Eken, yatırım yapmak isteyenlerin aramaya başladığını belirterek “Sivas zaten yatırı anlamındaki en iyi ildi en güzel bölgeydi. Devlet teşvikleri verir ki çok şükür verdiler. Bizler de yatırımcılar artık yatırım yapacağız, istihdam sağlayacağız ve Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle 40 bin kişiye istihdam sağlayacak Demirağ Organize Sanayi bölgesi artık başladı. Ben inanıyorum ki Sivas’ta 35-40 bine yakın işsiz kardeşimiz var. İnşallah orada bacaların tütmesini sağlayacağız, yatırımcıların ayaklarına kadar gidiyorduk artık yine gideceğiz. Onlar artık gelmeye başladılar. Dün gece itibariyle telefonlarım susmuyor. Türkiye’nin her tarafından yatırım için Sivas’a randevu talep ediliyor. Bu ne kadar güzel ne kadar mutluluk veren bir şey’’ diye konuştu.

“YATIRIMCI VARSA KAPIMIZ SONUNA KADAR AÇIK’’

Başkan Mustafa Eken, “ Hem bugüne kadar gelen yatırımları hem de gelecek olan yatırımları değerlendireceğiz. Tabi ki her isteyene yer vermeyeceğiz. İstihdam sağlayan, katma değeri olan, şehrimize katkı sağlayacak, ülkemize katkı sağlayacak her firmaya tabi ki yer vereceğiz. Ama yer olsun diye 6. Bölge olduk diye, ben yer alayım ilerde rant sağlamak isteyenlere müsaade etmeyeceğiz. Kesinlikle. Bu konuyu da buradan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak söz veriyorum. Yatırımcı varsa kapımız sonuna kadar açık. İstihdam sağlayacaksa kapımız sonuna kadar açık ama rant için gelenlere kapılarımız kapalı’’ şeklinde konuştu. (İHA)