MEHMET TIRPAN

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Ankara- Sivas arası test sürüşlerine başlanan hızlı trenle ilgili çalıştay yapacaklarını, Çalıştayda eksikliklerin tespit edilmesini planladıklarını söyledi.

Hızlı trenle ilgili Mart ayının 15’inde çalıştay yapacaklarını aktaran Başkan Eken, “Hızlı trenle ilgili hizmet sektöründe yaşanması muhtemel olan sıkıntıları çalıştayda ele almayı planlıyoruz. Ankara Sivas arası hizmet verecek olan hızlı trenle ilgili eksikliklerimiz tespit etmek için çalışmalarımızı başlattık. Eksikliklerimiz tespit edip inşallah hep birlikte gidereceğiz” dedi.

Hızlı trenin Sivas’a değer katacağını aktaran Başkan Eken, “Bir kaç ay içerisinde Sivas’a gelecek olan hızlı trenin şehrimize getireceği yeniliklere hazırlıklı olmak adına oteller, lokantalar, kafeler ve turizimle ilgili akla gelen her firmayı davet edip Hızlı trenle ilgili çalıştay yapacağız. Eksikliklerimizi tespit edeceğiz ve talepleri dinleyeceğiz. Hızlı trenle Sivas’a gelen misafirlerimizi iyi ağırlamamız lazım. Konaklama, hijyen, servis, konuşma gibi konulara dikkat edeceğiz. Markalaşacağız. Daha iyi hizmet vereceğiz ve misafirlerimizle iyi ilgileneceğiz. Önümüzde zaman vardı artık zaman doldu. Hızlı tren geliyor buna hepimizin hazır olması lazım. Hızlı trenin kıymetini iyi bilmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

MODERN BİR BİNA PROJESİ ÇİZDİRDİK

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Geçtiğimiz günlerde yıkımı tamamlanan eski Ticaret ve Sanayi Odasının yerine yeni bir bina yapacaklarını söyledi.

Yıkılan binanın atıl ve ömrünü tamamlayan bir bina olduğunu aktaran Başkan Eken, “Eski hizmet binamızla ilgili Meclis üyelerimizle birlikte yıkım kararı aldık ve yıktık. Bina cürümüştü. Şimdi yıkılan binanın yerine modern bir bina projesi cizdirdik. Binanın alt kısmı iş yeri üst kısımlar ofis şeklinde planlanmıştı. Ancak Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte tekrar değerlendirme yaptık. Odanın gelir sağlamasının yanı sıra hizmet etmesi gerektiğini düşündük. Odamızın para kazanması değil hizmet vermesi gerekiyor. Eğer bir aksilik olmazsa ofis olarak düşünülen üst katlarını Akademi olarak kurulmasını hedefliyoruz” dedi.