MEHMET TIRPAN - SEYİT ÖMER YILDIZ

Ticaret ve Sanayi Odası’nın bünyesinde ki işyerlerine yüzde 300 zam yapıldığı iddialarına ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken iddiaların asılsız olduğunu ve birilerinin STSO üzerinde prim yapmaya çalıştığını buna müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Esnafların sıkıntıda olduğu bu süreçte esnafları sürekli yanında olduklarını ve destek olduklarını hatırlatan Başkan Eken, “Kira artışlarında ki noktada  sürekli kapı kapı dolaşarak zam yapmayın, 3 ay 6 ay kira almayın diyen bir odanın başkanı ve yönetimi, kendi kiracına neden zam yapsın. Hemde açıkladıkları artış yüzde üçyüz civarında. Böyle bir ihtimal bile söz konusu değil. Herkesin bunu yapmayacağımızı bilmesi lazım”dedi.

Bazı kişilerin kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını ancak bu duruma kesinlikle izin vermeyeceklerinin altını çizen Başkan Mustafa Eken; “Ortaya bu tür iddiaları atan Ticaret ve Sanayi Odasının altındaki düğün salonunu kiralayan arkadaşımız. Bu arkadaşımız  daha önceki yönetimden burayı 2014 yılında 75 bin liraya kiralamış. 5 sene de bu fiyattan burayı işletmiş. Düşünün çarşıda küçücük bir büfe dahi 75 bin lira kira öderken koskoca bir düğün salonunun bu fiyata kiralanması mümkün mü? Oda yönetimi olarak sekiz bin üyemiz bizlere vekalet vermiş ben ne sekiz bin üyenin hakkını bir kişiye ne de bir kişinin hakkını sekiz bin üyeye yediremem kimse kusura bakmasın. Tabiri caizse kendileri bize yalvardılar 1 yıl daha oturma talep ettiler ve o arkadaşlar 1 yıl daha 215 bin liradan 1 yıl daha kaldılar. Ancak o arkadaşlar diyorlarya herşeyimi bıraktım çıktım oradan diye bakın elimizde herşeyin belgesi var o düğün salonunun içinde ki tüm eşyalar masalar, ses sitemi, masa örtüsü dahil Odamızın demirbaş listesine kayıtlı, lütfen kamuoyunu yanıltmayalım. Kimse kendi reklamını yapmak için Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nın adını kullanmasın” ifadelerini kullandı.

“ÇALIŞMAK ŞOV YAPMSAKSA ŞOVCUYUZ”

Teşvik ve Demirağ OSB ile ilgili açıklamalarda bulunduklarında bazı kesimlerşin rahatsız olduklarını gördüklerini de aktaran Başkan Eken, “Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ilinin mevzusunu geleceğini dile getiriyorsa ve bu yüzden şov yapmakla itham ediliyorsa en büyük şovcu olduğumu burada söylüyorum. Sivas hak ettiği teşviği alana kadar da bu konuyu dile getirmeye devam edeceğim. Bizler OSB’lerin 3/1 ortağıyız. Ortağı olduğumuz sanayilerin de gelişmesi için verdiğimiz mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Demirağ OSB’deki alt yapı çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve çalışmaların kısa sürede tamamlanması noktasında gayret gösterdiklerini de hatırlatan Eken, “Bizim tek derdimiz Sivas. Sivas’’ın gelişmkesini ve kalkınmasını istemekten başka bir derdimiz yok. Bunu sağlamak adına da sürekli görüşmeler yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu sözün takipçisi olmaya da devam edeceğiz. Sivas cazibe merkezi olursa ve teşvikte 6. Bölge olursak Sivas’ta evlerine ekmek götüremeyen insanlar iş sahibi olacak. İş adamlarının gözü kulağı teşvik konusunda. Birinci Organize Sanayi Bölgesinde yerimiz kalmadı. Arsa tahsisi için gelen arkdaşlara yer gösteremiyoruz çünkü yerimiz kalmadı. O yüzden Demirağ Organize Sanayi Bölgesindeki çalışmaların bitmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Demirağ Organize Sanayi Bölgesini gündeme getirmek ve çalışmak şov yapmaksa evet biz şovcuyuz”diyerek açıklamasını sonlandırdı.