MEHMET TIRPAN

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken ve TCDD 4. Bölge Müdürü Ali Karabey Eylül ayında Sivas’a gelmesi planlanan Yüksek Hızlı Tren Garını gezdi.

Yürütülen çalışmaların kısa sürede biteceğini gördüklerini aktaran Başkan Eken, “Yüksek Hızlı Tren hattı, durağı ve istasyon binasında yürütülen çalışmaları görmek için yönetim kurulu üyelerimizle birlikte TCDD 4. Bölge Müdürümüz Ali Bey’i ziyaret ettik. Müdürümüz, bize eşlik ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gerçekten ellerine, emeklerine sağlık” dedi.

Artık hızlı trenin Sivas’a gelmemesi için bir sebep kalmadığını vurgulayan Başkan Eken, “ Bakanlığımızla yaptığımız görüşmelerde seferlerin Eylül’de başlayacağı ifade edildi. Ancak bizim net bir tarih vermemiz mümkün değil. Bu konuda sadece yetkililerden gelen açıklamalara dayanarak seferlerin Eylül’de başlayacağına inancımız tam. İstasyondaki çalışmalar aslında bitmiş. Hatlarda geçen bir inceleme yapmıştık, çalışmalar tamamlanmış. Hızlı Trenle alakalı bir çalıştay yapmıştık. Çalıştayımızın sonuç kitapçığı çıktı. Kitapçığımızı Bölge Müdürümüze de takdim ettik. Bizde, hem esnaf hem de tüccarlar olarak hızlı trenin Sivas’a gelmesini sonuna kadar destekliyor ve heyecanla bekliyoruz. Tüm esnafımızla, tüccarımızla bununla ilgili yapmış olduğumuz çalıştaydan çıkan sonuçlara göre ödevlerini çalışacaklar, varsa eksikleri giderecekler ve hep beraber hızlı treni karşılayacağız” ifadelerini kullandı.