ÜMİT KARAKAYA

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ile Garanti BBVA Mortgage işbirliği ile Sivas'ta bulunan emlakçı ve yapsatcılara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Sivas TSO’da düzenlenen programa STSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, Genel Müdür Yardımcısı Songül Yeşilçimenli, Orta Anadolu Bölge Müdürü Salih Erenler, Yönetim kurulu üyeler, meclis üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Başkan Eken, programda sektörün geleceği ve faizlerin ele alınacağını söyledi.

Emlak sektörünün son zamanlarda oldukça durgun olduğunu aktaran Başkan Eken, “Sivas'ta 20 Bin, konut satılmayı bekliyor. Neredeyse 4 yıllık bir konut stoku var. Bu sorunu nasıl açacağız diye düşünürsek faiz oranlarının düşmesi lazım. Faiz oranlarının yüksek olması yatırımcının da tüketicinin de belini kırıyor” dedi.

Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay ise “Sivas’ta olmaktan son derece mutluyuz. Sivas çok önemli bir şehir, tarihi milattan önce 2 binli yıllara kadar dayanıyor. Bugün burada sizin sıkıntılarınızı elimizden geldiğince çözmeye çalışacağız. Türkiye şu anda sosyolojik değişimden geçiyor. Geçen sene faiz oranları çok arttı. Bu durum konut satışlarını olumsuz etkiledi” dedi.

Konuşmaların ardından Genel Müdür Yardımcısı Songül Yeşilçimenli katılımcılara yaptığı sunumda sektörün geleceği ve kredi olanakları hakkında bilgi verdi.