MEHMET TIRPAN

Sivas’ın sorunlarını her fırsatta gündeme getirerek çözüm yolları arayan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Sivas’ın teşvik kapsamına alınmasını ve Nuri Demirağ Organize Sanayi Bölgesinde yürütülen alt yapı çalışmalarına ödenek gönderilmesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan talep etti.

TOBB Ekonomi Şurası’na sözcü olarak katılan ve 13 ilin yer aldığı İç Anadolu Bölgesinin sorun ve sıkıntılarını aktaran Başkan Eken, Sivas’ın sorunlarının ardından İç Anadolu Bölgesinin de sorun ve sıkıntılarını Erdoğan’a aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda 13 İl ve 63 Odanın hazırladığı 16 maddeden oluşan talepleri de Erdoğan’a ileten Eken, “Yatırımcıların rotasını İç Anadolu’ya çevirmesi için Teşvik sınıflandırmasında 4.Bölgede yer alan illerimizin 6. Bölge teşviklerinden faydalandırılması, ya da özel teşvikler uygulanmasını talep ediyoruz. 2019 Şubat’ta Sivas mitinginizde Demirağ OSB ve Sivas geneli için “en özel teşvik kapsamına alınması” müjdesini vermiştiniz. Sizin Sivas adına söz verip yapmadığınız hiçbir şey olmamıştır. Bu müjdenin de gerçekleşeceğine inancımız tamdır. Dünya genelinde yaşanmakta olan salgın sürecinde büyük önem arz eden bu kararnamenin; Sivas ilinin tamamının “Cazibe Merkezi” kapsamına alınarak imzalanması ve 2018’de ihalesi yapılan ve 2020 yılı sonunda tamamlanması gereken Demirağ OSB’nin altyapı çalışması için 93 milyon TL olan altyapı bedelinin tamamının gönderilmesi talebimizdir. İnşallah bu kararname imzalandığında ilk etapta 10 Bin kişilik istihdam sözünü veriyoruz. Sizin hep söylediğiniz bir cümle var; Arkasında Sivas olanın sırtı yere gelmez. Allah’ın izni ile tüm Sivas arkanızda” ifadelerini kullandı.

Başkan Eken’in konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise uzun süredir ödenek gelmeyen Demirağ OSB konusunda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a talimat vererek, ödeneğin gönderilmesini ve altyapı çalışmasının en kısa sürede tamamlanmasını istedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da, “Demirağ OSB’nin altyapı çalışmasının biran önce bitirmemiz gerekiyor ki, burayı endüstri bölgesi ilan edelim ve farklı bir teşvik uygulaması yapabilelim. Altyapıyı hızlıca bitirmek için de biz buraya aktaracağımız kaynağı bu dönemde artıracağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği talimatı devam ettiriyoruz” ifadelerini kullandı.