Mehmet TIRPAN

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sivas Başkanı Av Mustafa Coşkun, Geçmiş yıllardaki öğretmen ve öğrenci azminin günümüzde olmadığını söyledi.

Okulların yenilendiğini daha iyi şartlarda eğitim verildiğini ancak yeteri kadar başarı elde edilemediğini vurgulayan Coşkun, “İstisnalar kaideyi bozmaz ama ne öğretmenlerde nede öğrencilerde motivasyon yok. Ailelerimiz geçmiş dönemlerde belki daha az okumuştu ama o dönemde öğrenciler ve öğretmenler daha verimli idi. Öğretmenler öğrencilere kitap okutturuyor ve anlatmasını istiyordu” dedi.

Eğitimde büyük bir sıkıntı yaşandığını belirten Coşkun, “ Eğitime oldukça iyi önem vermemiz lazım. Eğitim kalitesi ve öğretmen kalitesi çok önemli. Herkesin illa aynı yerde okuması veya aynı diplomayı alması şart değil. İnsanların eğilimleri ve becerileri farklı olabiliyor. Gençlerin el beceri ve eğilimlerine göre yönlendirilmesi lazım. Sivas Sanayilerinde çalıştırmak üzere ara eleman bulamıyoruz. Bir dönem Meslek Liselerine sınavla girilirdi. Şimdi hiçbir yere giremeyen öğrenciler orada eğitim görüyor. Meslek Liseleri istenen düzeyde değil. 2 Organize Sanayi Bölgesine yatırımcılar yatırım yaptığı zaman bakacak işlerden anlayan kişileri işe alacak. Meslek Liselerinden mezun olan insanlara ihtiyacı olacak. Vatandaşların İmam Hatip okullarına eğilimi çok fazla. Öyleyse İmam Hatip Derslerinin de görüldüğü Meslek Liseleri açılabilir. Vatandaş hem İmam Hatip okullarında okur hem de meslek sahibi olur. Gençleri Meslek Liselerine yönlendirelim. Gençler hem okusun hem de meslek sahibi olsun. Okullarda akıllı tahtalar var. Öğrencilerin ellerinden laptop düşmüyor. Gençler ilgisiz ve hayatta kopuk bir şekilde yetişiyor. Din, Bilim, Kültür, Sanat ve ilmi düşüncede kendimizi yenilemezsek ve Sivas’ı da ilim merkezi haline getiremezsek yine başarılı olamayız” ifadelerini kullandı.