Mehmet TIRPAN

 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Projeleri il sathında intizam içerisinde devam ettirdiklerini belirten Kaya, özellikle eğitim yatırımlarında büyük bir ivme yakalandığını belirtti.

2018’de 577 projeyi öz kaynaklarıyla, 327 projeyi ise bakanlıklardan gelen kaynaklarla hayata geçireceklerini dile getiren Kaya, “2018 yılı içerisinde toplam 904 adet projeyi Sivas’a kazandıracağız. KÖYDES kapsamında eklenen projelerle bu sayı daha da artacak. Sivas’ta özellikle eğitim alanında büyük işlere imza atılıyor. 2017 yılında toplamda 74 tane yeni yapım projesi başlatıldı. Sadece 3 projemiz, proje aşamasında kaldı.  Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki; Sivas eğitim yatırımlarında Türkiye’ye örnek durumda. 2018 yılında eğitimde ilimizde 34 adet yeni yapım proje hayata geçireceğiz ve bunun yanı sıra 208 adet okulun da onarımını yapacağız” dedi.

VALİLİK EK HİZMET BİNASININ

YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

2017’de 58 köye halı saha yapılmasının planladığını anımsatan Kaya, bu sayının 61’e ulaştığını ifade ederek, “Çocuklarımız bu sahalarda hem sporlarını yapıyor hem de beden eğitimi derslerini yapabiliyorlar. Diğer yandan Sivas Kültür Merkezi yapım işi de devam ediyor. Seneye tamamlanmasını bekliyoruz. İdaremizin binasının yanında Sivas Valiliği ek hizmet binasında çalışmaları da devam ediyor. Bu sene içerisinde binanın tamamlanmasını ve teslim edilmesini bekliyoruz. Suşehri hükümet konağında sona yaklaşıldı. Yıldızeli hükümet konağında ise proje çalışmaları tamamlandı. Yakın zamanda temeli atılacak” diye konuştu.

İl Özel İdaresi programı kapsamında 2018 yılı içerisinde 375 kilometre onarım stabilize, 156 kilometre birinci kat asfalt, 100 kilometre ise  asfalt iyileştirme çalışması gerçekleştireceklerini vurgulayan Kaya, kırsalda yaşayan vatandaşların refah düzeylerini artırmak için tüm gayretleriyle çalıştıklarının altını çizdi.

KÖYLERDE SICAK ASFALT UYGULAMASI BAŞLIYOR

KÖYDES kapsamında 2018 yılı içerisinde il genelinde 484 bin metrekare parke taşı döşeneceğini söyleyen Kaya, “İl Özel İdaresi kaynaklarını da hesaba katarsak 700 bin metrekare kilitli parke taşı kırsalla buluşacak. Öte yandan, Yüksek Planlama Kurulu kararı gereğince ilk kez bu yıl köy yollarımızda sıcak asfalt uygulamasına geçilecek. Toplamda 66 milyon ödeneği köylerimizdeki yaşam standartlarını yükseltmek için kullanacağız. İnşallah bu paranın hakkını vererek hizmetleri gerçekleştireceğiz” açıklamasında bulundu.