SÜMEYRA DENİZ

2017-2018 Eğitim Öğretim yılının 1. dönemi  19 Ocak 2018 Cuma günü sona erecek. Konu ile ilgili dönem değerlendirmesi yapan Eryıldız birçok sorunu ele aldı. TEOG sınavının eğitim, öğretim yılı başladıktan sonra ani bir kararla kaldırılması uzun süreden beri bu sınava hazırlanan öğrencilerin üzerinde olumsuz etkiler yarattığını savunan Eryıldız, “ Öğrencilerimiz bu dönemi getirilen yeni sistemi ve soru tiplerini anlama şaşkınlığı ile geçirdi. TEOG sınavının kaldırılması sonrası ortaya çıkan adrese dayalı yerleştirme sistemi konusunda yapılan açıklamalar toplumu tatmin etmemiştir. Birçok öğrencimiz ve velimiz, öğrencilerin istemedikleri okul türüne yerleştirilecekleri kaygısı taşımaktadır” dedi.

Okullarda yapılan ders dışı faaliyetlerin ciddi anlamda arttığını kaydeden Eryıldız, “ Okullarda gerçekleştirilen proje, seminer, yarışma, söyleşi, yazar buluşması gibi birçok faaliyetin aşırı bir yoğunluğa yol açtığı görülmektedir. Bu faaliyetler öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi aşırı bir yoğunluğun içerisine itecek düzeyde olmamalıdır” ifadesinde bulundu.

STK görünümlü yapıların eğitim üzerinde ki etkilerinden de bahseden Eryıldız, “ Eğitim dışında ki birçok yapı bu durumu öğrencilerimize ulaşmak için fırsat olarak değerlendirmektedir. Yaşananlar başta bakanlık olmak üzere eğitimi yönetenlerin FETÖ’den ders çıkarmadıkları gibi bir sonucu ortaya koymaktadır” şeklinde konuştu.

Öğretmen açığının her geçen gün arttığını ve bu açığın ücretli öğretmenlikle uygulaması ile giderilmeye çalışıldığının altını çizen Eryıldız, “ Ücretli öğretmenlikte kimi zaman mezuniyete bakılmaksızın görevlendirilmeler yapıldığı görülmektedir hiç değilse öğretmen görevlendirilmelerinde mezuniyete dayalı görevlendirilme yapılmalıdır” dedi.

Öğretmenlerin yaşadığı mali ve sosyal konulardaki sıkıntı ve sorunları belirten Eryıldız, “ Sözde yetkili sendikanın imza attığı toplu sözleşme kayıplara neden olmuştur. Öğretmenlerimiz nisan mayıs ayı gibi yüzde 20’lik vergi dilimi ile karşılaşmaktadır. Tayinlerde sıranın çalıştırılmaması büyük hak kayıplarına ve adaletsizliğe yıl açmaktadır. Artık bırakınız görevlendirilmeyi  atamalarda bile haksızlık açık şekilde yapılmaktadır” ifadelerine yer verdi.