MEHMET TIRPAN

Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 Nolu Şube Başkanı Halil İbrahim Temiz, Sivas olarak iyi şartlarda öğrencilerin yüz yüze eğitime başladığını 2020-2021 Eğitim öğretim yılının öğrencilere, öğretmenlere ve Velilere hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

İlimizde bir çok okulun yenilendiğini ve yeni dersliklerin eklendiğini aktaran Başkan Temiz, “Derslik başına düşen ortalama öğrenci sayısı 20’in altında. İlkokul ve ortaokulda Derslik başına 18 Liselerde ise 22 öğrenci civarında. Bu durum oldukça güzel. 30 yılı devirmiş bir öğretmen olarak 75 kişilik sınıflarda derse girdiğimi hatırlıyorum. Sivas’ta halen yenilenmeyi hak eden okullarımız var ama çok ciddi manada derslik ve öğretmen sorunumuz yok. Kentte eğitim kalitemiz oldukça güzel. Bu durum beraberinde akademik başarıyı da getiriyor” dedi.

Sivas’ta öğretmen doluluk oranının yüzde 97 olduğuna dikkat çeken Başkan Temiz, “İlimizde yüzde 97 oranında kadrolu öğretmenlerle dersler gerçekleştiriliyor. Çok az bir miktarda öğretmen açığımız var. İnşallah tekrar okulların kapatıldığı o süreci yaşamadan ve günleri bir daha görmeden yüzyüze eğitimi devam ettirmek istiyoruz. Biz her zaman yüz yüze eğitimden yanayız. Bütün okullarımız kapanmadan çocuklarımızla birlikte sorunsuz bir şekilde eğitime devam ediyoruz diye umuyoruz. Tüm gayretimizde bu yönde. Yeni Milli Eğitim Müdürümüzde ilimizde göreve başladı. Kendisine şehrimize hoş geldiniz diyoruz. Kendisini de makamında ziyaret ettik. Bu şehirde taş üstüne taş koyan herkesin yanındayız. Bu şehre katkı sunacak her kese kapımızda gönlümüzde sonuna kadar açık. Tekrar yeni göreve başlayan Müdürümüzün de bu noktada şehrimize katkı sağlayacağına olan inancımız tam. O enerjiyi de gördük. Bu enerji inşallah önümüzdeki günlerde öğretmenlerimize ve öğrencilerimize yansıyacaktır inşallah. Kazanan şehrimiz ve çocuklarımız olur inşallah” ifadelerini kullandı.