Sivas 5'inci Piyade Eğitim Tugayı'nda acemi eğitimini alan 1996-3 tertip ve 364'üncü kısa dönem ile sözleşmeli erler için General Şükrü Kanatlı Kışlası'nda yemin töreni düzenlendi. Törene Sivas Valisi Davut Gül, Garnizon ve 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Belediye Başkanı Sami Aydın, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, il protokol üyeleri ile yemin eden acemi erlerin aileleri katıldı.

Yaklaşık 3 haftalık temel eğitimden geçen acemi erlerin heyecanlı olduğu görüldü. Törende saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bin 500'e yakın acemi er iki grup halinde yemin etti. Ardından birliğe ilk katılan ve yaş kütüğüne plaket çakan piyade er Recep Keskin ve 364'üncü kısa dönem piyade erlere Vali Davut Gül tarafından hediye verildi. Daha sonra temel eğitim süresince eğitimde, atışta ve sporda başarılı olan 5 acemi ere protokol üyeleri tarafından başarı belgesi ve hediye verildi. Törende ayrıca Sivas'ta askerlik yapan erlerin baba ve dedelerine 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip tarafından katılım belgesi verildi.

Törende konuşan Tugay Komutanı Piyade Albay Kip unutulmayacak bir törene şahit olduklarını ifade etti. Kip “Bu yemin ile sizler milletimize sadakatle hizmet edeceğinizi emirlere ve amirlerinize mutlak itaat edeceğinizi ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur, şeref ve namusun Türk Ulusu için ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz. Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve doğruluktan asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum” dedi.

5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip’in konuşmasının ardından tören yürüyüş ile son bulurken, askerlerin aileleri ile buluşmasında duygulu anlar yaşandı. Bazı erler ve aileleri gözyaşlarına boğulurken, askerler anne, baba, eş ve çocuklarına sarılarak hasret giderdi.