MELTEM DUMAN

Sokak hayvanlarına ilgi her geçen gün daha artıyor. Sivas Karabağ caddesi mevkinde bulunan mahalle sakinleri sokak hayvanlarına olan ilgisi örnek teşkil ediyor. Sahipsiz kediler için kedi evi yapan mahalle sakinleri temiz boş kutulara su ve yemek kabı koyarak sokak hayvanlarının ihtiyacını gidermeye çalışıyor.

Kedi evinin üzerinde bilinçlendirici nitelikte olan mesajlar ise iyilik yapalım derken kedilere zarar veren bilinçsiz vatandaşlara adeta örnek olacak cinsten ibareler yer ver alıyor.

 Toplumsal dikkat çekmek adına kedi evinin üzerinde yazdıkları notlarla Karabağ sakinleri, ‘‘Kediler, bozuk, kokmuş, küflenmiş, yemek ve balıkları asla yemez!, Kedilere taze ve temiz ciğer, kavurma, sosis, kedi maması, sulandırılmış süt, yoğurt verebilirsiniz. Kediler taze bile olsa ekmek, pasta, simit, balık, etli pide asla yemez! Lütfen çevreyi temiz tutunuz, yiyecekleri su ve sütleri temiz kap ile verin” diyerek çevre ve sokak hayvanlarına yapılan yanlış muameleye vurgu yaparak Sivas halkını duyarlı olmaya davet ediyorlar.