MEHMET TIRPAN

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığına aday olan Mesut Dursun, Zirvede olan kooperatifi, teknolojiye ayak uydurarak daha da zirveye taşımak istediklerini, esnaflara daha iyi hizmet vermek için aday olduklarını söyledi.

Seffaf bir yönetimle esnaf ve sanatkara hizmetkar olmak için yola çıktıklarını aktaran Başkan Adayı Dursun, “Gücümüzü esnaftan alıyoruz. Esnaf ve tüccarımıza hizmetkar olmak için başkanlığa aday olduk. Kooperatifçilik aslında bir gönül bağıdır. Biz esnaflarımıza hizmetkar olmak adına yola çıktık. Ben değil biz anlayışı ile esnafların gücüne güç katmak ve ortaklarımızın menfaatini kollamak için aday olduk” dedi.

Kooperatiften kredi çeken esnafların aynı zamanda kooperatifin ortağı olduğunu vurgulayan Dursun, “Merkezde 3 bin 39 ortağımızla 172 milyon finansmanı ile 200 milyon cirosuna yakın yüzde 10 takibi ile Türkiye’nin sayılı kooperatifiyiz. Takip rakamlarından bahsederken övünerek söylüyoruz. Aslında bu övünç Sivas esnafınındır. Esnaf ve sanatkarımız borcuna sadık. Borcunu öder ve kooperatifine sahip çıkar. Biz esnafımızın sayesinde övünüyoruz. Esnaflarımız olmasa biz yoğuz. Biz acizane sevk ve idare işlemlerini yapıyoruz. Parayı kolluyup emanete sahip çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

VERİLEN KREDİLER ESNAF VE SANATKARIN HAKKI

Esnaflara araç ve taşınmaz rehini ile kolaylıkla krediler verdiklerini de vurgulayan Başkan Adayı Dursun, “Araç rehini ile 581 kişiye çeşitli araçların rehini ile kredi vermişiz. En son 3 Şubat’ta bir esnafımıza araç rehinli 200 bin TL kredi vermişiz. Özel aracı olan tuhafiyeci kardeşimize bile kredi verdik. Kişilerin kullandıkları S ve T plakalı araçlara da rehin karşılığı bir çok kredi verildi. 2 bin 400 kişiye de gayrimenkul ipoteki ile kredi verildi. Verilen krediler esnaf ve sanatkarın hakkı” dedi.

Pandemi sürecinden dolayı esnaf ve sanatkarın kan ağladığının altını çizen Başkan Adayı Dursun, “Esnaf ve sanatkarımız çok zor günler geçiriyor. Bu süreçten küçük esnaflar, serviscileri, okul kantinler, kırtasiyeciler, kahvehaneler, tuhafiyeciler ve züccaciyeciler mahvoldular. Esnaf şuan kan ağlıyor. Esnaf çok zorda. Yasaklardan dolayı esnafın işi yok denecek kadar az. Esnaflara bu süreçte krediler verdik. Krediler verirkende hep adaletli olduk. 40 günde bin 41 esnafa 22 milyon 500 bin TL para akışını sağladık. Gece gündüz çalıştık esnafımıza hizmet ettik inşallah etmeye de devam edeceğiz. Bir esnaf ve esnaf çocuğu olarak paranın esnaflar için ne kadar acil ihtiyaç olduğunu çok iyi biliyoruz” şeklinde konuştu.

KREDİ ÖDEMELERİ ÖTELENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kredi taksitlerinin ötelenmesi noktasında yaptığı açıklamanın ardından kredi taksitlerinin ötelendiğini aktaran Başkan Adayı Dursun, “Esnaf ve sanatkarımızın kredileri ertelendi. Zor bir süreçten geçen esnaf ve sanatkarımız taksitlerin ötelenmesi ile birlikte bir nebzede olsa rahatladı. Bu süreci esnaf kardeşlerimizle hep birlikte atlatacağız inşallah” dedi.