MELTEM DUMAN

Covit-19 salgını dolayısıyla toplu taşımayı kullanmak istemeyen vatandaşlar özel araç olan taksiler ile seyahat etmeyi tercih ediyor. İşine saygı duyan taksici esnafları halkın ilgisinden oldukça memnun olduklarını söylediler.

Dede ve baba mesleği olan taksicilik mesleğini yürütmeye çalışan Yüce Taksi Durağı Başkanı Turan Seyrantepe, Yiğidoların ve gurbetçilerin ilgisinden dolayı memnun olduklarını ancak Şoförler Cemiyetinin taksicilerin sorunlarına daha fazla ilgilenmesi gerektiğini söyledi.

Salgın sürecinde devletin elinden geldiği kadar taksicilere destek çıktığını aynı hassasiyeti bağlı oldukları Şoförler Odasının da beklediklerini vurgulayan Durak Başkanı Seyrantepe, “Şoförler Cemiyetimizden bir ricam var. Sadece seçim dönemlerinde duraklara gelmesinler. Haftada bir duraklara gelsinler Şoförler Odasına bağlı olarak yürüttüğümüz bu meslekle ilgili sıkıntımızın olup olmadığını sorsunlar. Bu konuda Cemiyet Başkanımızdan talepte bulunuyoruz” dedi.

Pandemi sürecinde her sektör gibi taksici esnafının da olumsuz etkilendiğini ifade eden Seyrantepe, “Dünyada mevcut olan küresel salgın işlerimizi olumsuz etkiledi. Sağ olsun Cumhurbaşkanımızın desteği ile bir nebze de olsa toparlandık. Allah razı olsun devletimizden. İşlerimiz gurbetçilerin gelmesiyle birlikte hareketlendi. Vaka artışları ilimizde bulunan vatandaşları tedirgin ettiği için genel manada özel araç olan taksilere ilgi yoğunlaşmaya başladı. Özellikle kış aylarında yoğun bir hareketlilik yaşıyoruz. Yüce taksi olarak indirimli tarifelerimiz var. Öğrenciye, Şehit Ailelerine ve Çavuşbaşı sakinlerine özel indirim yapıyoruz. Müşterilerimizle aile sıcaklığında bir diyalog ve güvenle işbirliği içinde çalışıyoruz“ şeklinde konuştu.

Son olarak Seyrantepe, Sivas’ta bulunan trafik Şoförlerinin nezaketli şekilde davranmasını, acil yetişmesi gerektiği yere gitmek için selektör yaparak trafikte karmaşa yaratmadan, sözlü kavgaya girmeden yola devam etmesinin de daha uygun olacağını aktardı.