YÜKSEL MENEKŞE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülke genelinde yapılan ve yapımı devam eden projeler hakkında söz ederek, dünyanın 10 dev projesinin 6’sının Türkiye’de olduğunu söyledi. Türkiye’deki dev 6 projeden biri ise Sivas Yüksek Hızlı Tren ve Hızlı Tren projesi olduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ülkenin kazanımları hakkında yapılan açıklamada; ‘’24 Haziran erken seçiminin ardından Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle yönetilmeye başlanacak. Daha etkin ve hızlı karar alma imkânı veren yeni sistem sayesinde bürokratik oligarşi gücünü yitirecek. Yeni sistemle Türkiye'nin dev vizyon projeleri de hız kazanacak’’ denildi.

10 Dev proje arasına giren projelerden birisi ise Yüksek Hızlı Tren Projesi. 2020'de bu hat hizmete girecek. Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi ise bu yılsonu itibarıyla bitirilecek. Bursa- Bilecik Hızlı Tren Projesi de 2019'da bitecek. Konya-Karaman Hızlı Tren Projesi bu yıl devreye girecek. Yaklaşık 6 milyar liralık Sivas-Erzincan Hızlı Tren Projesi ise, 2023'te tamamlanacak.