SÜMEYRA DENİZ

Kent meydanında Sivas’ta ki 46 STK adına açıklama yapan TÜGVA İl Temsilcisi Erhak Çınar yaptıkları açıklamanın Türkiye Müslümanlarının sömürge düzenine karşı bir bildiri olduğunu ifade etti.  Çınar, “İlk kıblemizin bulunduğu Filistin 1948 yılından beri yüzlerce yıllık Büyük İsrail Projesi çerçevesinde adım adım işgal altına alınmıştır. TV’lerde naklen Müslüman semtleri bombalanırken, masum kadınları, erkekleri ve çocukları, dünyanın gözü önünde cami avlusunda katledilirken bunu yapan işgalci güruhu şımarıklıkla nitelendirip şirin göstermeyi alçaklık olarak nitelendiriyoruz. İslam'ın ilk kıblesinde dahi ezan-ı Muhammedî’nin yasaklanması; son olarak da Kudüs'ün işgalci Siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunmuş bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun bir Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslâm âlemine hatırlatıyoruz. Âlem-i İslam'ı reel politik kaygılardan arınarak, Amerika’dan, İsrail’den değil Allah'tan korkmaya ve O'na (cc) teslim olmaya çağırıyoruz” dedi.

Çınar, New York’un 1 gece aydınlanması için tüm gönül coğrafyamızı ateşe atanlar; Kudüs’ümüzün 1 anlık karanlığa bürünmesinin sonuçları çok ağır olacaktır. Tarih bize göstermiştir ki; Theodore Herzl’in rüyasıyla hareket edenler, bu çağın Selahattinlerini, Abdülhamitlerini hesaba katmazlarsa acı bir kâbusa uyanacaklardır” ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması süresince toplanan vatandaşlar ve STK üyeleri, Amerika şaşırma sabrımızı taşırma, Zalim Amerika Ortadoğu’dan defol! Katil Amerika iş birlikçi Avrupa şeklinde sloganlar attı.