ŞEREF GÜLMEZ

Dünyada 80’den fazla ülkeyi gezerek mutfaklarını inceleyen Halit Şirkan Hatay, 8 Milyon TL yatırım yaparak Sivas’a açtığı cafe-restorat ile Türk Dünyasının eşsiz lezzetlerini Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü Tarihi Fadlum Köprüsü’nün yanında Sivaslılara sunuyor. Zeyla A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Halit Şirkan Hatay, ihracata yönelik ticaret ile uğraştığını belirterek, “Sudi müşterilerimle bir gıda markası ortaya çıkarmaya karar verdik. Bir dünya markası olmak için yola çıktık. Sivas’ın ardından İstanbuk Rumelihisarı’na ikinci şubemizi açtık. Şu ana kadar 80 ülkenin mutfagına tanık oldum ancak Türkiye’nin mutfağı hiç bir ülkenin mutfağına benzemiyor. Avrupa’da hangi şehirlere giderseniz gidin hemeh hemen aynı mutfak ile karşılaşıyorsunuz. Ama Türkiye bu konuda çok zengin. Bende buradan yola çıkarak bir marka oluşturmayı istedim. Zeyla pahalı diyorlar ancak size temin ederim restorantımızda 1 kişi 30 TL’ye 4 çeşit yemek yiyebilir. Mutfağımızda organik olmayan hiç bir ürün kullanmıyoruz. Arzu eden herkes açık mutfağımızda görebilir. Aynı Lezzeti İstanbul’a taşıyabilirsem 3-4 yıla kadar bir dünya markası Sivas’tan doğmuş olacak”diye konuştu.