Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman, “Hayırsever insanların her geçen gün artması bizleri oldukça sevindiriyor. Hayat Ağacı Derneği’ne insanların güveni her geçen gün artıyor. Hayat Ağacı Derneği Gıda bankası Türkiye’ye örnek oluyor. Elde edilen gıda ve diğer malzemeler adaletli ve şeffaf bir şekilde dağıtılıyor. Her ay düzenli olarak yardımlar yapılıyor ve yapılmaya da devam edilecek” dedi.

MEHMET TIRPAN

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman, Hayat Ağacının 2019 yılında yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Hayat Ağacı Derneği’nin şeffaf ve güvenilir yapısı sayesinde hayırsever vatandaşların desteğini almaya devam ettiğini aktaran Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman, “Hayat Ağacı Derneği, 2019 yılında da hayır sahiplerinin bağışları ile Gıda Bankasından ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam etti. 2019 yılında Gıda Bankasından toplam 2 milyon 113 bin 600 TL değerinde gıda yardımı yapıldı. Hayır sahiplerinin bağışları ile ayrıca 13 bin 500 kg un dağıtılırken, Kurban Bayramında 106 adet büyükbaş, yıl içinde ise toplam bin 84 adet küçükbaş adak kurbanı kesildi” dedi.

Alan el ile veren eli buluşturan Hayat Ağacı Derneği´nin işleyişinin diğer illere de örnek olduğunu aktaran Başkan Duman, “Sivas merkez ve il dışındaki bağışçıların bağışladığı ürünlerden oluşan yardımlarla ayrıca, geçtiğimiz yıl ihtiyaç sahiplerine 458 bin TL değerinde giyim desteği sağlandı. Her eğitim öğretim yılında olduğu gibi ihtiyaç sahibi öğrencilere ayrıca, geçtiğimiz yıl 78 bin TL civarında kırtasiye yardımı yapıldı. Diğer yandan ihtiyaç sahiplerine 800 bin TL değerinde yakacak odun dağıtıldı. Sivas Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bütçesinden ihtiyaç sahiplerine ayrıca, 1 milyon 77 bin 838 TL değerinde ekmek, 105 bin TL değerinde kahvaltı, 190 bin TL değerinde hazır yemek ile 33 bin TL tutarında aceze sevki desteği sağlandı. Hayat Ağacı Derneği Gıda bankası Türkiye’de bir örnek. İl dışındaki Sivaslı iş adamlarımızın da destekleri oldukça büyük. Her yıl belirli firmalar ayakkabı ve giyim malzemesi gönderiyorlar. Gıda ve maddi noktada bağış yapanlarda var. Hepsinden Allah razı olsun. Hayırsever iş adamlarının ve Sivas halkının desteklerine her zaman ihtiyacımız var. Elde edilen gıda ve diğer malzemeler adaletli ve şeffaf bir şekilde durumu iyi olmayan kardeşlerime veriliyor. Her ay düzenli olarak yardımlar yapılıyor ve yapılmaya da devam edilecek.  Ben sizin aracılığınızla hayır sahiplerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.