SEYİT ÖMER YILDIZ

Hayat Ağacı Derneği, Sivas’ta ihtiyaç sahiplerini tespit etmeye ve destekleme devam ediyor. Sivas’ta sürdürülen yardımlarla ilgili bilgiler veren Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman; “Artık iletişim çağında yaşıyoruz. İnsanların birbirine ulaşma noktası anlamında en az zaafiyet gösterdiği dönemlerden birini yaşıyoruz. Hem komuşularından gelen ihbarlar hem sosyal medyadan gelen ihbarlar hem bu iş için gönüllü olan siviller ve sivil toplum örgütlerinin ihbarlarını bir şekilde duyuyoruz. Bizim inceleme görevlililerimizde dönem dönem mahallelerde bu incelemerli yapıyorlar” dedi.

Duman; “Çok süprizlerle karşılaşıyormuyuz dersek bu çok yaşanmıyor Sivas şartlarında ama şuan durumu iyi olupta yarın yaşayacağı bir olaydan dolayı durumu kötü hale gelmiş olabilen insanlarımız olabiliyor. Bunları da biz sürekli takip ediyoruz. Çünkü ciddi manada Sivas Belediyesi olarak sahanın her yerindeyiz inceleme ve araştırma görevlilerimizle yapıyoruz. Tabi bu işin içinde muhtarlarımız bizim için önemli bir etken, cami imamlarımız önemli bir etken, mahalkle esnaflarımız yine aynı şekilde bu işin içersinde çünkü bulundukları mahalleri en iyi tanıyan bilen onlar. Bu tarz yardıma ihtiyacı olan kişilere ulaştırğımızda da hızlı bir şekilde ekiplerimiz gerekli incelemeleri yapıyorlar ve ardından ailelermizin ya da vatandaşımız neye ihtiyacı var ise ona cevap verecek şekilde Sivas Belediyesi hayat Ağacı Derneği olarak yardımlarımızı gerçekleştiriyoruz.” İfadelerini kullandı.

Başkan Duman Son olarak; “Ayrıca şunu da söylemek isterim ki; her dönemin kendi içerisinde zorlukları vardır ama 2020 yılının karşılığını koyabileceğimiz bir zor dönem hiç yaşanmamıştır. Biz de bu dönemde Sivas belediyesi olarak üzerimize düşenin fazlasını yapma gayreti ile bütün vatandaşlarımıza yardımcı olma arzusu ile ciddi bir çalışma uyguladık. Burada personelin esnek çalışmasını bir kenara bırakın mart ayından itibaren hafta sonları dahil olmak üzere tam mesai ile çalıştığı bir yıl geçirdik. Maksadımız şu dönemde zorluk yaşayan vatandaşlarımızın bir nebzede olsa yanlarında olabilmek. İnşallah 2021 yılı geçtiğimiz yıldan daha iyi bir yıl olur ve insanlarımız daha az yardım almak zorunda kalırlar” diyerek açıklamasını sonlandırdı.