MEHMET TIRPAN

Döviz kurlarını bahane ederek krizi fırsata çeviren bazı büyük marketlerin sattığı gıda ve diğer ürünlerin fiyatları halen düşmedi. Ekonominin sıkıntılı olduğu süreçte sürekli sattıkları ürünlere zam yaparak dövizi bahane eden firmaların döviz kurunun düşmesi ile birlikte fiyatları geri çekmesi bekleniyor.  Döviz kurlarındaki düşün marketlerdeki etiketlere yansımasını bekleyen vatandaşlar ise bu duruma bir hayli tepki gösteriyor.

DENETİMLER BİR GÜN DEĞİL HERGÜN YAPILMALI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile harekete geçen Ticaret Bakanlığı’nın illerdeki kuruluşlarının denetimleri sıklaştırması gerekiyor. Yine Erdoğan’ın bu konuda Belediyelere verdiği görevde unutulmamalı. Ticaret İl Müdürlükleri ve Belediye’ye bağlı olarak görev yapan zabıta ekiplerinin kentte faaliyet gösteren özellikle büyük marketlerde sıkı denetim yapması bekleniyor. Kurlardaki düşüşün piyasada satılan ve insanların temel ihtiyaçları olan özellikle gıda maddelerine yansıtılması için adeta top yekûn mücadele edilmeli.

ZAM BİR ANDA YAPILIYOR DA İNDİRİM NEDEN ANİDEN YAPILMIYOR!

Doları bahane ederek neredeyse her gün etiket değiştiren bazı marketlerin sattıkları ürünlere acilen indirim yapması önem arz ediyor. Ekonomide atılan adımların ardından piyasalarda yaşanan düşüşün vatandaşın mutfağına da yansıması konusunda firmaların daha duyarlı olması bekleniyor.