Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yankı bulan çağrısı üzerine döviz bürolarına koşan vatandaşlar dolarlarını Türk lirası ile değiştiriyor.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’da geçtiğimiz günlerde bozdurduğu dolarlarının ardından Belediye olarak “Ülkemizin geleceği cebinizde” kampanyası düzenleyerek hem ekonomiye hem de ağaçlandırma çalışmalarına katkı sağlamayı hedefliyor.Uygulama sadece Sivas ile sınırlı olmazken makbuz sahibinin de adı soyadı ve memleketinin yazdığı bir kimlik de dikilen fidana asılacak. Kampanyanın ilk fidanı ise Uşak’lı vatandaş Merve Özgür’den geldi. 

DÖVİZİNİZİ BOZDURUN ALTINA VE TÜRK LİRASINA YATIRIM YAPIN

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın başlattıkları kampanyaya şuana kadar 150 vatandaşın katıldığını belirterek, “Dolarınızı Euro’nuzu bozdurun altına ve Türk lirasına yatırım yapın. Seninde dikili bir ağacın olsun kampanyasını başlattık. Gerek Sivas gerek Sivas dışında dolarını bozduran ve makbuzunu bizlere whatsapp yoluyla gönderen vatandaşlarımızın adını ölümsüzleştirmek üzere kendisi adına fidan dikeceğiz. Şuana kadar Sivas Belediyesine whatsapp yoluyla Sivas dışından ve merkezden 150 vatandaşın makbuz gönderdi” dedi.

50 YIL GEÇMİŞİ OLAN BİR PLANI BİR GECEDE BERTARAF ETTİK

Bu şekilde ormanlık alan oluşturacaklarını belirten Başkan Aydın: “ Vatandaşımızın hassasiyeti ile bu sembolik girişim güzel bir projeye dönüşecek. Bugünden itibaren fidanlar tespit edilen araziye künyeleri ile dikilecek. Bakımı Sivas Belediyesince gerçekleştirilecek. Kampanyaya Sivas’ın yoğun ilgi göstereceğine eminim. İlerde ormanın ismini hep birlikte tespit edeceğiz. Bankalarda ve döviz bürolarında kuyruklar oluştuğunu görüyoruz insanlar sahip oldukları dövizleri bozduruyor. 15 Temmuz sürecinde hain bir kalkışmaya hep birlikte şahitlik ettik. Millet olarak öyle bir duruş sergiledik ki 50 yıl geçmişi olan bir planı bir gecede bertaraf ettik. Milletimizle ne kadar gurur duysak azdır. Darbe girişimini başaramayanların bundan sonraki süreçte ekonomi üzerinde bir takım oyunlar oynayacakları aşikardı. Son zamanlarda ülkemizde özellikle dolar üzerinden Türkiye’yi ekonomik anlamda sıkıntıya sokma hamlesinde olduğunu görüyoruz. İnanıyorum ki Türkiye’yi bölme girişimi nasıl halk tarafından püskürtülmüşse bu ekonomi oyununun da milletimiz tarafından kısa zamanda püskürtüleceği inancındayım” şeklinde konuştu.