SÜMEYRA DENİZ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Halk Eğitim Merkezi (HEM) ve Akşam Sanat Okulu tarafından İnönü İlkokulu ile Olukman ve Yakupoğlan köylerinde açılan dokuma kurslarını tamamlayan kursiyerler üretime geçti. Bu kapsamda üretilen ürünler ilk alıcısını buldu.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hülya Bozbıyık, HEM Müdürü Tuncay Baral, Halıcılık Öğretmeni Hasan Fehmi Dönmez, ilk ürün satışının yapıldığı iş adamı Ercan Yamancan, usta öğretici ve kursiyerlerle birlikte Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı’yı ziyaret etti. Savaşçı’ya dokuma atölyelerinde üretilen halı ve kilim örneklerini göstererek bilgi veren Baral, kursları tamamlayarak üretime geçen kursiyerlerin ürün satışları ile birlikte aile ekonomilerine katkı sağlayacaklarını söyledi. Baral, üretilen ürünlerin ilk satışının 14 bin 720 TL bedelle iş adamı Ercan Yamancan’a yapıldığını söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Savaşçı ise kursların başarıyla tamamlanması ve üretim aşamasına geçilmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Savaşçı, ilk ürün alımını gerçekleştiren iş adamı Yamancan’a da teşekkürlerini iletti. Yamancan ise temsili olarak hazırlanan ödeme çekini Savaşçı’ya takdim etti.