DOĞU Anadolu’da etkili olan kar yağışı ve tipi, binlerce köy yolunu ulaşım kapatırken, hayatı adeta felç etti. Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan, Muş ve Erzincan'ın bazı ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.
Dün akşam saatlerinde başlayan ve hala devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Erzurum, Kars, Ağrı, Muş ve Ardahan'da etkili olan kar yağışı kent merkezlerini kar hapsinde bıraktı. Binlerce köy yolu ulaşıma kapandı. Bölgedeki yoğun kar yağışı yüzünden bazı sürücüler adeta kara gömülen otomobillerini trafiğe çıkaramadı.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin karla mücadele ekipleri gün boyu mesai yaparak şehir içi ve dışı yolları trafiğe açık tutmaya çalıştı. Kent merkezinin yerleşim alanlarına uzak olan bölgelere Özel Halk Otobüslerinin gidememesi nedeniyle birçok kişi iş yerine gitmekte zorlandı. Trafik ekipleri özellikle şehir dışına seyahat eden sürücüleri araçlarına zincir takmaları konusunda uyardı.
EĞİTİME KAR TATİLİ
Öte yanda yandan yoğun yağan kar yağışı nedeniyle Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan, Muş'ta il geneli ve Erzincan'ın Otlukbeli, Kemah, Çayırlı, Tercan, Üzümlü ve Refahiye ilçelerinde okullar bir gün süreyle tatil edildi. Iğdır'da da merkeze bağlı 8 okulda eğitime bir gün ara verildi. Bazı illerde okulların tatil edildiği geç açıklanınca, okula giden çocukların tekrar geri dönmesi velileri kızdırdı.