MEHMET TIRPAN

37. Bölge Sivas Eczacılar Odası Başkan adayı Bahadır Eren, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın mensupları ile bir araya gelerek projelerini anlattı.

21-22 Eylül tarihlerinde yapılacak olan 37.Bölge Sivas Eczacı Odası seçimlerinde, oda yönetim ve kurullarına talip olduklarını hatırlatan Eren, “Şevk ve heyecan ile başlatmış olduğumuz bu değişim ve gelişim hareketi ile meslektaşlarımız için daha katılımcı, şeffaf ve adil bir yönetim anlayışı getireceğimize inanıyoruz. Bizler doğru yerde ve aynı yoldayız. Tüm üyelerimizin ihtiyaç ve önerilerinin ön planda tutulduğu, kurumlar nezdinde daha iyi temsil edildiği, meslek içi eğitimlerin daha verimli yapıldığı, çağın gerektirdiği bilgi ve donanımların eczacılarımızla kullanılabilir hale getirildiği, üyeler arasında diyalogun artırıldığı, haksız rekabet ve etik dışı hareketlerin engellendiği daha yapıcı ve mesleki hizmet kalitesi açısından rekabetin artırıldığı bir eczacı odası yönetimi hedeflemekteyiz” dedi.

37. Bölge Sivas Eczacı Odası bünyesinde daha önceki senelerde hizmet etmiş olan başkan ve yönetim kurulu üyelerine, büyük kongre delegelerine teşekkür eden Eren, “Biz eczacılar halka en yakın sağlık danışmanı olarak, köylerden kentlere, ülkenin en ücra köşesine kadar kesintisiz ilaç ve sağlık hizmeti vermekteyiz. Toplum sağlığını ve kamu yararını her şeyin üstünde tutan, almış olduğumuz akademik eğitimin bir gereği olarak, halkımızın sağlıklı ve güvenilir bir şeklide ilaca erişimini sağlamayı hedefleyen bir meslek grubuyuz. Etkin bir sivil toplum kuruluşu olmanın gerektirdiği sorumlulukla halk sağlığı toplumu ilgilendiren her türlü konuda kamu otoritelerinin yanında olan her zaman birlikteliği savunan, parçalanmanın da karşısında olan bir anlayış ile verilecek olan görevi ifa etmek amacında olacağız. Çevre ve toplum sağlığının daha üst seviyelere çıkarılması adına, birlikte yola çıktığımız meslektaşlarımızla birçok proje oluşturduk ve oluşturmaya devam edeceğiz. Çevre ve toplum sağlığını yakından ilgilendiren, özellikle evlerimizde bulunan tarihi geçmiş ilaçların, atık ilaç kapsamında toplanması ve imhası amacıyla, bu konuda hizmet veren kurum ye kuruluşlarla birlikte gerekli çalışmaları yapmayı planlamaktayız. Bununla birlikte son günlerin en acı veren konularından biri olan orman yangınları ve yeşil alan kaybı konusundaki yaralan sarmak adına 37.Bölge Sivas Eczacı Odası olarak bir hatıra ormanı oluşturmak ve fidan ekimini gelenekselleştirmek amacındayız. Halkımızı bireysel ve çevre sağlığı konusunda bilinçlendirmek için toplumun her kesimini kapsayacak eğitim çalışmaları planlamaktayız. Bu bağlamda bireysel ve toplumsal sağlık eğitimleri, aşılamanın önemi ve koruyucu tıp uygulamaları gibi başlıca konularda geniş katılımlı seminerler düzenleme amacındayız. Bitkisel ürünlerin bilinçsizce kullanımı, internet, sosyal medya ve tv reklamları ile satılan ürünlerin zararlarını anlatmak, bu tarz ürünlerin sağlık profesyonellerinin yönlendirmesi ile kullanılması gerektiği hakkında toplumsal bilinç oluşturmak için bir dizi proje üretmekteyiz. Yapmayı amaçladığımız tüm faaliyetlerde basınımızın değerli mensupları ile birlikte hareket ederek toplumu ilgilendiren bu hayati konularda farkındalığı artırmak ve sinerji yaratmak gayesinde olacağız” ifadelerini kullandı.