MEHMET TIRPAN

Memur Sen İl Temsilcisi Halil İbrahim Temiz, sözleşmeli öğretmen istihdamının sona ermesi adına Memur Sen Genel Merkezleri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile görüşmeler yaptıklarını, bu sorunun ortadan kalkması adına da mücadele ettiklerini söyledi.

Aynı görevi yapan öğretmenlerin farklı şartlarda ve haklarda çalıştırılmasının doğru bulmadıklarını aktaran Başkan Temiz, “Sendika olarak kurulduğumuz ilk günden beri üyelerimizin sorunlarına çözüm bulma derdinde olduk. Sözleşmeli öğretmen konusunda da ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Her hangi bir okulumuzun öğretmen odasına girdiğimizde sözleşmeli, kadrolu ve ücretli öğretmenlerimiz var. Öğretmenler odasındaki tüm öğretmenler aynı işi yapıyor. Ama hakları aynı değil. Aynı işi yapan öğretmenlerin tüm şartları ve koşulları aynı olmalı. Öğretmenin ücretlisi, kadrolusu, 4/C’lisi veya 4/B’lisi olmaz.” dedi.

Bütün öğretmenlerin aynı işi yaptığının altını çizen Başkan Temiz, “Sözleşmeli personel konusunda sadece eğitim camiasında değil diyanette, sağlıkta  ve bir çok kamu kurumlarında sıkıntı var. Kamuda günümüzde 39 farklı sözleşmeli personel istihdamı var. Bu tutum doğru değil. Aynı işi yapan her kamu çalışanlarının aynı işe sahip olması lazım. Sürekli eğitim çalışanlarının sesi olduk Yaşadıkları sıkıntılar dile getirdik. Yetkili sendika olduktan sonra da 2012 yılında verdiğimiz çetin mücadele ile 4/B’li öğretmen uygulamasını sonlandırdık. Sözleşmeli personel konusunda da önümüzdeki günlerde çalışma başlayacağız. Biz sözleşmeli personel istihdamının tamamen sona ermesinden yanayız. Göreve alınan arkadaşlarımız direk kadrolu olarak göreve başlasın. İnsanların kiminin 3 yıl kiminin ise 5 yıl çalıştırılmasını doğru bulmuyoruz. Yaşanan hak kayıpları da bu süreçte çok fazla. Bu sorunu da hep birlikte ele ele vererek aşacağımıza inanıyoruz. Bu konuda oldukça kararlıyız ve mücadelemizi sürdüreceğiz. Öğretmenler odasında sürekli öğretmenlerimizleyiz. Onları dinliyoruz. Sorunlarını dinliyoruz ve çözüm yolları arıyoruz. Bize sendikamızın üyesi olmayan arkadaşlarımızda geliyor ve sorununu anlatabiliyor. Bizim kapımız herkese açık. Tüm kamu çalışanlarının sorununu çözmeye yönelik bizim yapacağımız birşey olduğunda tüm arkadaşlarımızla biz elimizi uzatmaya hazırız ve uzatıyoruz da. Kurulduğumuz günden beri de kamu çalışanlarının sesi olduk. Zalimin karşısında mazlumun yanında yer aldık. 6 defa toplu sözleşme masasına oturduk. İkisi anlaşmazlıkla 4’ü anlaşma ile neticelendi. Anlaşma ile neticelenen 4 toplu sözleşmede tüm kamu çalışanlarını ilgilendiren 350 yeni kazanıma imza attık. Dün sorun olan 350 kazanım bugün sorun olmaktan çıkmış. Eğitim çalışanlarını ilgilendiren 80 kazanıma imza atmışız. Bu kazanımlara nöbet ücreti de dahil. Genel yetkili sendika olduğumuz için KİK görüşmeleri yapıyoruz. Çalışma Bakanlığı ile oturup toplantılar gerçekleştirip sorunları dile getiriyoruz. Buralara çözüm bulamadığımız zaman son yol olarak mahkemeye gidiyoruz. Bu güne kadar bu yolla 802 sorunu çözmüşüz. Eğitim ve kamu da çalışan arkadaşlarımızda bu kazanımları gördükleri için Eğitim Bir Sen ve Memur Sen’e üye oluyorlar. Biz çalışanların sesi olmaya onların soluğu olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.