MELTEM DUMAN

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İl Temsilcisi Özge Nihan Çubukçu ve Başkan Yardımcısı Ahmet Duman hayvan barınağını ziyaret etti.

Barınakta incelemelerde bulunarak kentteki hayvan otelinin İç Anadolu’nun en güzel barınağı olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, barınağı daha da güzelleştirmek adına teknik eksiklerin ve personel ihtiyaçlarının karşılandığını, yaz-kış demeden hayvanlara daha konforlu yaşam alanların sağlanacağını söyledi.

Sokak hayvanlarına ciddi derecede önem verdiklerini aktaran Başkan Bilgin, “Bugün sivil toplum örgütlerimizden birisi olan hayvan barınağımızı sizlerle birlikte ziyarette bulunuyoruz. Yaratılanı yaradan dan ötürü severiz anlayışı gereği sadece insanlara değil, doğada tabiatı paylaştığımız canlılara hizmet etmekle mükellefiz. Sivas Belediyesi olarak şehrimizi adına güzel bir çalışma yaptık. Çalışmalarımızı şeffaf yürütüyoruz. Sivil toplum örgütlerimize ve gönüllerimize açık, üniversiteden destek alarak bilimsel olarak yapacağımız her çalışma kamuoyuyla paylaşarak yürütüyoruz” dedi.

Hayvan barınağında yaşamlarını sürdüren hayvanların tüm ihtiyaçlarının karşılandığını aktaran Başkan Bilgin, “Cidden iç Anadolu’nun en güzel Hayvan barınağından birisi Sivas’ta. Bunu daha da güzelleştirmek gerek teknik olarak gerek fiziki olarak gerek personel olarak teknik personel ihtiyaçlarımızı tamamlamak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte barınağın ihtiyacı olan veteriner hekim ve hayvanlarımızın tedavisi noktasındaki ihtiyaç olunan fiziki alt yapıyı ameliyathaneleri de yenileyip sayılarını artırarak tesisimizi geliştireceğiz. Doğayı birlikte paylaştığımız can dostlarımıza da hizmet ediyoruz. Sokak hayvanları olan en başta kedi köpeklerimiz ve diğer bakıma muhtaç olan her hayvana şehrimizle birlikte bakıyoruz. Bakmaya da devam edeceğiz. Paşabahçe, Gardaşlar Ormanı, Kurt Deresi, Soğuk ve Sıcak çermik çevresindeki canlıları da ihmal etmiyoruz. Hayvan popülasyonunun yoğun bulunduğu bölgelerde besleme faaliyetlerimiz devam ediyor. Yaptığımız tüm çalışmalar kamuoyuna açık. Sivil toplum örgütlerimiz ve gönüllülerin denetimine açık. Onların önerisi ve desteğiyle birlikte biz hem insanımızı hem de bu şehirde yaşayan can dostlarımıza hizmete devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.