SEYİT ÖMER YILDIZ

Koyun ve keçilerden elde edilen postlar son dönemlerde dizi ve filmlerin etkisi ile  Sivas’ta 250 lirayı bulan fiyatlarla satılıyor.

Keçi ve koyun postu satışı yapan Murat Yılmazgil; “ Biz çok uzun zamandır bu işi yapıyoruz. Aslında ham deri işi yapıyoruz ancak bir taraftan da koyun ve keçi postlarınında satışını yapıyoruz. Zaten Sivas’ta bizden başka yapanda yok” dedi.

Yılmazgil; “ Eskiden bunlar sadece namaz kılmak için alınırdı ya da dekoratif amaçlı olarak alınırdı ama son yıllarda artan ecdad dizi ve filmleri sayesinde daha fazla rağbet görmeye başladı. İnsanlar koyun keçi postlarını alarak evlerinde oluşturdukları bazı bölümlerde, çiftliklerinde ya da atların üzerinde kullanmak için sık sık almaya başladılar” ifadelerini kullandı.

Murat Yılmazgil; “ Postlarımızı şuan için 200 ile 300 TL arasında değişen fiyatlarla satıyoruz. Aynı zamanda postlar yatalak hastalarında altına serilebiliyor çünkü bunların yatak yaralarının oluşumunu engelliyor hastalar daha rahat ediyor” diyerek açıklamasını sonlandırdı.