Mehmet TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı Başkanlığının ev sahipliğinde Sivas İli 1. Diyaliz Günleri Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Diyabetik diyaliz hastalarında sık görülen problemler ele alındı. Toplantıya Tıp Fakültesi Nefroloji Bilimdalı Öğretim Üyeleri ve Nefroloji, Hemodiyaliz ve Periton Diyaliz Hemşireleri, Numune Hastanesi Nefroloji Bölümü Hekim ve Hemodiyaliz, Periton Diyaliz Hemşireleri, Özel Diyaliz Merkezi Hekim ve Hemşireleri  katıldı.

Toplantıda; Nefroloji Bilimdalı Başkanı Prof. Dr. Ferhan Candan “Diyalizde Diyabet Yönetimi’’ konulu sunumunu gerçekleştirdi. Daha sonra Nefroloji Bilimdalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Süleyman Köz ise “Diyalizör Seçimini Belirleyen Faktörler’’ konulu sunumunu gerçekleştirildi.

Sunumların ardından Prof.Dr. Ferhan Candan katılımcıların memnuniyetlerinin dile getirilmesi üzerine ‘’bilimsel anlamda ihtiyaç duyulan çok verimli bir toplantı olduğunu ve ilki gerçekleştirilen diyaliz günleri toplantılarının daha sık aralıklarla devam etmesi gerektiğini ve temenni ettiğini dile getirdi.