Mehmet TIRPAN

Köklü tarihi, muhteşem güzellikleri ile Sivas’ın önemli turizm değeri olan Divriği, şimdi de extrem sporların merkezi olacak.

Sahip olduğu güzellikler arasında Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası gibi çok özel mimari yapıları barındıran ve her yıl binlerce turisti ağırlayan Divriği, şimdi ise doğa sporlarının merkezi olma yolunda ilerleyecek.  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporda Divriği ilçesinde bulunan tarihi Kesdoğan kalesi, Türkiye’nin Bungee Jumping merkezi olacak.

Konu hakkında açıklama yetkililer, “Kesdoğan kalesiyle ilgili böyle bir çalışmamız var. Tabiat turizmi için oldukça iyi konumda olan Divriği’nin bu güzelliklerini doğa sporları ile birleştirme amacını istiyoruz. Kesdoğan Kalesi, özellikle yapısı itibariyle Bungee Jumping uygulamaları için Sivas’ta ki en iyi alan. Bu gibi etkinlikler Divriği’de ki işletmeleri de ciddi anlamda etkileyecektir” ifadelerini kullandı.

BUNGEE JUMPİNG NEDİR

Bungee jumping bireylerin yüksek bir yerden (örneğin bir köprü) aşağıya atladıkları ve esnek bir halatla yukarı çekildikleri, heyecan verici bir etkinliktir. Çoğunluğun adrenalin hücumunun doruğu olarak tanımladığı bu etkinlik, neredeyse sadece eğlence için yapılır; nadiren bir müsabaka sporudur. Köprü, Balon, Vinç veya kuleler atlayışçıların dalış için kullandığı yüksekliklerden bazılarıdır.