MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Alim Yıldız, Cumhuriyet Üniversitesinden mezun olan öğrencilerin diplomalarını bir sonraki gün alabildiklerini söyledi.

Geçici Mezuniyet Belgesini kaldırdıklarını aktaran Rektör Alim Yıldız, “Diplomalar e-imza ile imzalanıyor. 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde eğitimlerini başarı ile tamamlayan öğrencilerimiz Türkçe/İngilizce diplomalarını bir gün sonra Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’ndan teslim alabiliyorlar” dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi E-Diploma sistemini geçen yıl hayata geçirdiğini aktaran Yıldız, “Sistem öncesi geçici diploma alan öğrenciler, diplomalarını alabilmek için mezun olduktan sonra tekrar Sivas’a gelmek zorunda kalıyorlardı. E-Diploma ile artık öğrenciler memleketlerine gitmeden diplomalarına kavuşmuş oluyorlar. Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi (EBYS) ile bu yıl mezun olan öğrencilere e-diplomaları verilmeye başlandı. Öğrencilerimiz bir gün İçerisinde diplomalarını almaya başladılar. Verdiğimiz diplomanın içeriği Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde olması öğrencilerimize büyük avantaj sağlamaktadır. Özellikle yurt dışına çıkacak öğrencilerimiz için bu uygulama büyük bir kolaylık getirecek. Diplomalarımızın veriliş ve basım aşamalarından bahsedecek olursak, mezun olan öğrencilere ait bilgiler önce bizim Öğrenci İşleri mezun Öğrenci Ofisine düşüyor. Mezun Öğrenci Ofisi bu bilgileri tarayıp bilgileri çıkardıktan sonra mezun öğrenci bilgileri Diploma Ofisimize düşmektedir. Diploma Ofisi mezun öğrencilerin bilgilerini son olarak kontrol ettikten sonra diplomalar yazım aşamasına geçilmektedir. Diplomalar yazıldıktan sonra elektronik sistemden ilgili dekan veya müdürün imzasına düşüyor. Sistem üzerinden ilgili dekan veya müdür imzaladıktan sonra ben imzalıyorum. Daha sonra öğrenciye diplomanız hazır şeklinde mesaj gönderiliyor. Bu mesajı alan öğrenci aynı gün içerisinde diplomasını gelip alabililiyor. E- İmzalı diplomalarımız sayesinde öğrencilerimiz bir gün içerisinde memleketlerine gitmeden diplomalarını almış oluyorlar. Daha önceki uygulamamızda öğrencilere geçici mezuniyet belgesi veriyorduk bundan dolayı öğrencilerin birçoğu diplomasını almaya gelmiyordu” ifadelerini kullandı.