Mehmet TIRPAN

İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi. Müftülük toplantı salonunda öğrencilere İl Müftülüğünün hizmet ve çalışmaları hakkında bilgi veren Müftü Balkan, “İl Müftülüklerinin başlıca görevleri İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, ibadet yerlerini ve dini müesseseleri yönetmek ve din görevlilerinin hizmetlerini düzenleyip denetlemektir.  Bunlarla birlikte din konusunda her türlü vasıtadan yararlanarak vatandaşları aydınlatıyoruz. Vaaz ve irşat faaliyetlerinde bulunuyoruz” dedi.

Ayrıca İl Müftülüğünün ihtiyaç ve sorunları tespit ederek, din hizmetlerini buna göre planladığını ve yürüttüğünü kaydeden Balkan; “Madde bağımlılarının topluma kazandırılması, 4-6 yaş Kur’an kursları sayısının arttırılması, imam hatip ortaokulu hafızlık projesi ve işitme engellilere yönelik Kur’an kursu gibi hizmetlerimizin yanı sıra çocuk evlerinde, cezaevlerinde, huzur evlerinde ve hastanelerde çalışmalarımız var. Ayrıca bu yıl açılışını yaptığımız Kadı Burhaneddin Kur’an Kursu ve Eğitim Merkezimizde eğitim-öğretimin ikinci dönemi itibariyle derslerimiz başladı. Şuan burada 15 ilahiyat öğrencimiz hem kalmakta hem de hafızlık eğitiminin yanı sıra temel İslami bilgiler dersleri almakta ve diyanet vakfımız aracılığı ile öğrencilerimize burs verilmektedir. Yine bu kursumuzda yetişkinler için gündüzlü ve çocuklarımız için 4-6 yaş Kur’an kurslarımızın eğitimi devam etmektedir. Bunlarla birlikte kursumuzda 30 din görevlimiz hizmet içi eğitim kursu görmektedir” ifadelerini kullandı.

Daha sonra öğrenciler İl Müftülüğü hakkında merak ettikleri konu ve soruları Müftü Balkan’a yönelttiler. Ziyaret sonunda müftülük birimlerini tek tek ziyaret eden öğrencilere birimlerin görev ve çalışmaları hakkında bilgi verildi.