MEHMET TIRPAN

2021-2022 Eğitim Öğretim yılının başlaması ile birlikte Müftü Yusuf Akkuş Başkanlığında din görevlilerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. İl Müftülüğünde gerçekleştirilen toplantıda Kur’an kurslarında yürütülecek olan faaliyetler, cami hizmetleri ve idari konular ele alındı.

Toplantıda din hizmetlerinin önemine değinen Müftü Akkuş, "Din görevlisi, cami içerisinde veya cami dışında dini en iyi temsil eden kişidir. Din görevlilerinin, aynı zamanda toplumu din konusunda aydınlatma hususunda lider oldukları bilinmektedir. Bu sebeple toplum, din görevlilerinden normal görevlerinin ötesinde gayret ve hizmetler beklemektedir. Bizim asli görevimiz vatandaşımıza en iyi şekilde din hizmeti sunabilmektir” dedi.

Toplumun dini konuda bilgilendirilmesinde din görevlilerinin önemli bir görev üstlendiğini altını çizen Akkuş, “Camiler insanların birbiriyle kaynaşmaları ve bütünleşmeleri yönünde önemli bir fonksiyona sahip. 'Başlangıcından bu güne kadar cami ve mescitler İslam toplumlarında ortak sağduyunun, dindarlık bilincinin oluşumu, insanların ruhen temizlenmeleri, hayatlarında istikamet kazanmaları, birbiriyle kaynaşmaları ve bütünleşmeleri yönünde önemli fonksiyonlar icra etmişlerdir. Camilere gelen kardeşlerimizi bilinçlendirmek de biz din görevlilerine düşmektedir. Gece gündüz demeden bu konuda gayret gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından, Müftülük vaizi İdris Kocabaş, din görevlilerine “Milletimizin Gönlünde Yatan Sevda Kudüs” konulu seminer verdi.

Programın ardından Ak Mescit 4-6 Yaş ve İhtiyaç odaklı Kur’an Kursunu ziyaret eden Müftü Akkuş, daha sonra Yeğinler Cami Kur’an Kursunu ziyaret ederek öğrencilerle bir süre sohbet etti. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunan Müftü Akkuş, öğrencilere salgın tedbirlerine riayet etmesi uyarısında bulunarak, öğrencilere başarılar diledi.