MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Cumhuriyet Üniversitesinin ve bazı devlet kurumlarının her geçen gün güç kaybettiğini, bazı kurumların ise adeta AK Partinin arka bahçesi gibi olduğunu iddia etti.

Kurumların birçok yanlışına rağmen yıpratmak istemediklerini ancak bazı kurumların yaptıkları yanlışların artık had safhaya ulaştığını savunan Milletvekili Karasu, “Kurumları yıpratmayalım diye özen gösteriyoruz ama artık vicdanlar kanıyor. Bazı kurum ve kurum müdürleri AK Partinin arka bahçesi gibiler. Bu kurumların başında olan kişiler AK Parti Milletvekillerinin emir kulu değiller. Bu makamlarda oturun insanlar bu ülkede yaşayan 84 milyon vatandaşa karşı sorumlular ve hizmet etmek zorundalar. Bu koltuklarda oturanlar ülkemizde yaşayan insanların vergisi ile maaş alıp o koltuklarda oturuyorlar. İki gün sonra iktidar gider yaptıklarınız yanlışların hesabını sizler verirsiniz mahkemelerde. Devlet terbiyesi ile iş yapılmalı. Kurum amirlerinin iktidarın milletvekillerinin karşısın da el pençe durmaları ve talimat almaları gerekmiyor” dedi.

“ÖĞRENCİ SAYISI DÜŞÜYOR”

Öğrenci sayısının giderek düştüğünü ve bu yıl bir çok bölüme tercih olmadığını savunan Karasu, “İl Merkezinde ve ilçelerde tercih edilmeyen bir çok bölüm oldu. Mühendislik, Fen Edebiyat ve İktisadi İdari Bilimler gibi bir çok bölümde ya tercih yok yada tercih sayısı çok kısıtlı. İnsanlar artık Cumhuriyet Üniversitesini tercih etmiyorlar” dedi.

Büyükşehirlerdeki özel okullarında artması ile birlikte Sivas’ta öğrenci sayısının her geçen gün azaldığının altını çizen Karasu, “Şehrimize genelde dar gelirli ailelerin çocukları geliyor. Yurtlarında tamamı bir bölgeye toplanınca öğrencinin merkezle bir bağı kalmadı. Yurtların ilk üniversite yerleşkesine yapılmak istendiğinde itiraz ettik. Yurtların yapılmasına ve öğrencilerin ihtiyaçlarının giderilmesi karşı değiliz ancak bu yurtlar şehrin ekonomisine göre dizayn edilmeli idi. Geçmişteki yönetimleri eleştiren siyasi parti temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşları sürekli Cumhuriyet Üniversitesini Üniversite Sivas’la bağ kurmuyor diye eleştirirlerdi. Şimdi eleştirenlerin hiç sesi çıkmıyor. Tepki koymaları gereken Sivil Toplum Kuruluşları sessizliğini bozmuyor. Hepsi öyle bir duruma gelmişler ki yaşa padişahım çok yaşa diyorlar ve sürekli yapılanı alkışlıyorlar. Sonra bakıyorlar ki eyvah yanlış yapmışız diyorlar. Sivas’ta 90’na yakın özel yurt ve pansiyon vardı onlarında bir çoğu kapandı. Çok sayıda kafe ve restoran tarzı yatırım yapan insanlarda iş yerlerini kapattılar. Esnaflardaki hareketlilik bitti. Kent merkezindeki canlılıkta ortadan kalktı. Şimdi esnaflar öğrencilerin kent merkezine gelmediğinden yakınıyor. Kent merkezinde eski hareketli günlerin yaşanması için öğrencilerin kent merkezine gelmelerini sağlayacak cazibe merkezleri oluşturulması yönünde adımlar atılmalı. Sivas’ı yönetenlerin bu sorunlara kulak vermesi gerekli diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.