MELTEM DUMAN

Covit-19 salgını ayakkabı tamircilerinin işlerini de sekteye uğrattı. Salgın sürecinden ağır şekilde etkilenen esnaf, normalleşme safhasında yavaş yavaş işlerinin de normale döndüğünü belirtti.

30 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Nihat Develi, vatandaşların sadece ihtiyaçları olduğu zaman geldiklerini ve eskisi kadar aşırı yoğun olmadıklarını söyledi.

Devletin küçük esnafı biraz daha kollaması gerektiğine vurgu yapan Develi, “Kapatma süreci işlerimizi olumsuz etkiledi. Özellikle okulların kapatılması, sokağa çıkma yasakları işlerimizi durdurma noktasına getirdi. Parklarda koşturup oyun oynayan çocuk kalmadı. Ayakkabılar halen yeni olunca tamire de gerek kalmıyor, okullar kapalı çocuklar çantalarını da yaptırmaya gerek duymuyor. Yani anlayacağınız olan esnafa oluyor. Pandeminin başında oldukça etkilendik ama diğer meslek grupları kadar değildi. Normalleşme ile yeniden dükkanlarımızı açtık. Tatil günleri hariç her zaman buradaydık. Virüs işlerimizi  tabi yüzde 50-60 etkiledi. Ama açık olduğumuz için onu bir şekilde atlattık. Açılmayla beraber işimizde eskisi gibi normalleşmeye gitti. Eskiyi yakalayamasak da ona yakın bir işleyişimiz oluştu” ifadelerini kullandı.

MÜŞTERİLERİMİZE KALİTELİ HİZMET VERİYORUZ

Ayakkabı ve çanta tamirlerini özenle yaptıklarını dile getiren Develi, “Tamir yaparken uzun soluklu gidecek, kaliteli bir işçilik ile işimizi severek yapmamız gerekir. İyi yapmadan hemen olsun diye aceleci davranmaya gerek yok.  Sanatı sanat gibi yapmamız lazım. Aldığınız parayı layıkı ile hak edip müşterinin verdiği ücretini helal etmesi için çalışmak önceliğimiz “ dedi.

Sağlık için ucuz ayakkabıların tercih edilmemesi konusuna da  değinen Develi, “Ucuz ayakkabıları kesinlikle tavsiye etmiyorum. Hele Çin ürünleri ise hiç tavsiye etmiyoruz. Şimdiki sporlar genelde hep emitasyondur. Ayak kokusu yapıyor, kaşıntı yapıyor, bakteri yapıyor, yani ucuz ayakkabıya fazla meyil etmeyeceğiz. Sağlık şakaya gelmez” diyerek sözlerini sonlandırdı.