MEHMET TIRPAN

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Ankara’nın gücünü kullanarak Sivas’ta yürütülen bir çok devasa projeye destek aldıklarını söyledi.

Salgın sürecinde ertelemek zorunda kaldıkları projeleri 2021 yılında hayata geçirmeye başladıklarını belirten Başkan Bilgin, “2020 yılında salgın nedeniyle ertelediğimiz, yapmadığımız projeleri normalleşmeyle birlikte birer birer hayata geçireceğiz. Bir çok projenin ihale sürecini başlattık. İhalelerimizle ilgili sözleşmeler yapıldı. Projelerin içerisinde yeni parklardan, kültür merkezleri, yürüyüş yollarına, alt geçitler, yeni bulvarlar yani şehre dokunacak her projeyi hayata geçiriyoruz” dedi.

Sivaslıların hizmet ve icraat beklediğini vurgulayan Bilgin, “Hepimiz biliyoruz ki bizim temel görevimiz milletimize hizmet etmek. Bugün devletimiz bizi Sivaslı hemşerilerimize 650 bin Sivaslı hemşerilerimize hizmet etmek üzere farklı görevlerle farklı unvanlarla görevlendirdi. Bize düşen görevde vatandaşımızın hayır duasını alarak, şehrimizi daha ileri götürmek. Şehrimize hedef belirleyecek projeleri hayata geçirmek. Devasa projeler bu şehrin ihtiyacı ama bunu yaparken de insanımıza dokunacak, yarınımızın teminatı olan gençlerimizi de hayata hazırlayacak çalışmalara imza atıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte de insan merkezli, vatandaş odaklı hizmet anlayışımızı sürdüreceğiz. Şehrin gündemini meşgul eden, şehrimizde haklı beklentiler oluşturan hususları da Sivas’ın menfaatine olacak şekilde çözeceğiz. Bu noktada tüm paydaşlarımıza, tüm çalışma arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sivas Belediyesi olarak her kurumun paydaşıyız, her kurumun ortağıyız. Hayata geçirdiğimiz projelerin bir çoğu için Ankara’dan maddi ve manevi destek alıyoruz. Ankara’da ilimizin taleplerini sadece belediye olarak da değil, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının taleplerini dile getiriyoruz. Sivas’taki bu birlik beraberlik ortak hedef amaç birliği cidden hizmet noktasında da vatandaşa yansıma noktasında da çok çok iyi bir noktaya geliyor. Doğru talepleri doğru kişilere götürdüğümüz zaman ben inanıyorum ki talepler karşılık bulacak” ifadelerini kullandı.