HABER MERKEZİ

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksa, devlet desteklerinin pandemi sürecinde mağdur olan ve esnafların tamamına destek verilmesine devam edilmesini talep etti.

Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan restauran, lokanta ve kafe gibi sektörlerde alınan tedbirler nedeniyle faaliyetleri kısıtlanan ve 2019 yılı cirosu 3 milyon ve altında olan gerçek usulde vergilendirilen ticari işletmelere destek ödemesi yapılacağını açıklamasının esnafı sevindirdiğini vurgulayan Köksal, “2020 yılında yaşanan gelişmeler, doğal afetler ve özellikle pandemi süreci esnafımızı çok etkiledi. Bu süreçte esnafımıza azda olsa katkı sağlandı ama yeterli olmadı. Genelge kapsamında kapanan kahvehaneler, eğlence yerleri, servisçiler, okul kantincileri , kırtasiciler çok mağdur durumdadır” dedi.

Pandemiden dolayısıyla işyerlerinin yakşık bir yıldır kapalı olduğuna dikkat çeken Köksal, “Giderlerini karşılayamadıkları için mağduriyetleri devam etmektedir. Restaurant, lokanta ve kafelere sağlanan destekler, kahvehanelere, eğlence yerleri, servisçiler, kantinciler, halk otobüsü işletmecileri ve kırtasiyecilere de sağlanmalıdır. Cirosu 2020 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 50 ve daha fazla azalan  işletmeleri 2 bin  liradan az 40 bin liradan fazla olmakak üzere, ciro kaybının yüzde 3 oranında destek ödemesi yapılacak. Bu ödemenin pandemi nedeniyle kapanan ve mağdur olan tüm işletmelerimize verilmesini temenni ediyoruz. Genelge nedeniyle işyerleri kapanan ve faaliyetleri durdurulan esnaflarımıza devlet desteği devam etmelidir.  Destekler devam ederse, mağdur olan esnaflarımız da kira, vergi, sigorta, kredi başta olmak üzere diğer giderlerini bir nebze de olsa karşılayacaktır” ifadelerini kullandı.